ΠΠΜ προς δήμαρχο Ν.Πηλίου: “Ενέχει κινδύνους η εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στο Τρίκερι”
21 Οκτ 2019
Είδη ατομικής προστασίας διανεμήθηκαν στις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ρήγα Φεραίου
21 Οκτ 2019

Κατάληψη σε πέντε σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας

Μοιράσου το άρθρο:

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα (21-10-2019) μαθητές πέντε σχολείων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, προβάλλοντας ως αιτία της διαμαρτυρίας τους το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης, αλλά και μια σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων. Στο ενδεχόμενο δε, οι καταλήψεις να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης δηλώνει χαρακτηριστικά «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

Συγκεκριμένα, λουκέτο μπήκε στα 2ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και στο 6ο ΓΕΛ Βόλου, στο οποίο βέβαια, η κατάληψη διακόπηκε τις τελευταίες ώρες και οι μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματά τους.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Σαβελίδη, οι μαθητές στα αιτήματά τους θέτουν πλέον και το ζήτημα της αέριας ρύπανσης, επισημαίνοντας πως πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν μέτρα και δήλωσε πως «Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων με βάση τις παιδαγωγικές και δημοκρατικές αρχές συζητούν με τους μαθητές τους τρόπους για να επέλθει η ομαλή λειτουργία στα σχολεία».

Μοιράσου το άρθρο: