Είδη ατομικής προστασίας διανεμήθηκαν στις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ρήγα Φεραίου
21 Οκτ 2019
Απολογισμός της Δράσης «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Βόλο»-Φιλικά αλκοτέστ σε 80 άτομα
21 Οκτ 2019

Ερώτηση της Κ. Παπανάτσιου για την υποχρηματοδότηση της 5ης Υ.ΠΕ.

Μοιράσου το άρθρο:

Η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, κατέθεσε ερώτηση, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 8 ακόμη Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, προερχόμενοι από τους Νομούς που πλήττονται τα μέγιστα, τη Μαγνησία, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Βοιωτία και την Εύβοια.

Με την πρόσφατη 100η απόφασή του, που εκδόθηκε στις 4-10-2019, το Κε.ΣΥ.Πε περιέκοψε ποσό 3 εκ. ευρώ από την χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το οποίο διαθέτει εν συνεχεία στην 3η και 4η Υ.ΠΕ, χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Πρακτικά, τα δημόσια νοσοκομεία της 5ης Υ.ΠΕ, που επρόκειτο να λάβουν ποσό 4.8 εκ. για την κάλυψη των αναγκών τους, καλούνται να μοιραστούν το πενιχρό ποσό του 1.8 εκ., με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωπα με εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα.

Στην ερώτηση αναλύονται διεξοδικά τα σοβαρά ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ξεχωριστά κάθε νοσοκομείο των νομών της περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και εκείνων τη Εύβοιας, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης στην εύρυθμη λειτουργία τους και ως εκ τούτου στην υγεία των πολιτών.

Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α καλούν τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα και ουσιαστικά το φλέγον αυτό ζήτημα, που οδηγεί τα δημόσια νοσοκομεία της 5ης Υ.ΠΕ σε παρακμή.

 

Μοιράσου το άρθρο: