Διορθόδοξο συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου-Δοξολογία για τον προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Άγιο Αρτέμιο
20 Οκτ 2019
Ξεκινά η «Ακαδημία Γονέων» για δεύτερη χρονιά στον Βόλο
20 Οκτ 2019

Τιμητική εκδήλωση για τον επίτιμο δ/ντή Αρχαιοτήτων Λάζαρο Δεριζιώτη

Print

Μοιράσου το άρθρο:

Τιμητική εκδήλωση για τον επίτιμο διευθυντή Αρχαιοτήτων Λάζαρο Δεριζιώτη διοργανώνει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ώρα 19.00 «Κτίριο Τσικρίκη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γαμβέτα – Ιάσονος) στον Βόλο, η Μητρόπολη Δημητριάδος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με εναρκτήριο χαιρετισμό της ιστορικού Βυζαντινής Τέχνης Μαρία Νάνου για λογαριασμό του τομέα Βυζαντινών, Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Ερευνητικό Κέντρο.
Θα ακολουθήσει η ιστορικός τέχνης – επίτιμη γενική διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού, αντιπρόεδρος Δ.Σ. «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Μαίρη Μιχαηλίδου, αναπτύσσοντας το θέμα: «Λάζαρος Δεριζιώτης. Επιστήμονας και Άνθρωπος».

Εκ μέρους των συνεργατών του θα τοποθετηθεί βιωματικά για τις πτυχές από τη δραστηριότητα του Λάζαρου Δεριζιώτη στην 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, και τα έργα στις επαρχίες Λάρισας και Αγιάς η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, αρχαιολόγος, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Για την υπηρεσιακή δραστηριότητα του Λάζαρου Δεριζιώτη στη Μαγνησία και για τη συνεργασία τους θα ομιλήσει η αντικαταστάτριά του Ασπασία Ντίνα, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη «επί τιμή» της 7ης Εφορείας Βυζαντινών.
Ενώ ο Γιάννης Σκοτεινιώτης, συντηρητής Έργων Τέχνης, αγιογράφος, θα μας «μεταφέρει» στο εργαστήριο συντήρησης της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επί των ημερών του Λάζαρου Δεριζιώτη.
Και η σεμνή εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή του «Διπλώματος Τιμής» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ο οποίος, όπως το συνηθίζει θα κάνει και την καταληκτική παρέμβασή του.
Την όλη εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε η κυρία Μαρία Νάνου, συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Βαραλής, διευθυντής του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία», μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Μοιράσου το άρθρο: