Έτσι Πολεμήσαμε: Ένα επίκαιρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει με επιτυχία το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου
20 Οκτ 2019
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων
20 Οκτ 2019

Τιμήθηκε η απελευθέρωση του Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, τιμήθηκε, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η 75η επέτειος απελευθέρωσης του Βόλου από τη γερμανική κατοχή.

Σε δηλώσεις της, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη έκανε λόγο για ημέρα τοπικής επετείου κι όπως είπε “είναι πολύ σημαντικό να γιορτάζουμε την απελευθέρωση του Βόλου σε μια εποχή που όλα φλέγονται γύρω μας και τίποτα δεν θεωρείται σταθερό. Που διακυβεύονται συμφέροντα και τα σύνορα είναι πάρα πολύ ρευστά κάθε επετειακή εκδήλωση απελευθέρωσης και υιοθέτησης της ασφάλειας περιοχής σήμερα αποκτά διαχρονική αξία. Να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο να έχει κεκτημένο δικαίωμα αυτό της ειρήνης να σταματήσουν οι πόλεμοι κι αυτό που θεωρείται αυτονόητο να μη γίνει ζητούμενο”.

Ο Αντιδήμαρχος Βόλου, Θ. Θεοδώρου τόνισε ότι η παρουσία μας εδώ είναι για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους πολέμησαν για τα ιδανικά της ελευθερίας, ενώ ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρ.Μπουκώρος, δήλωσε ότι είναι ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους διαχρονικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία των Ελλήνων της πατρίδας. “Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες τους. Τους οφείλουμε πολλά και τα μηνύματα είναι έντονα και για την δική μας εποχή. Πρέπει να είμαστε άξιοι συνεχιστές για να μην κινδυνεύει η ελευθερία της πατρίδας μας”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Θαν. Λιούπης τόνισε μεταξύ άλλων “ήταν μια Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 1944 που όπως έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής τα μάτια της ψυχής των βολιωτών συνάντησαν την πολυπόθητη ελευθερία μετά από 3,5 χρόνια χωρισμού. Είναι μια μέρα που πρέπει να γιορτάζουμε να μαθαίνουν τα παιδιά για να μη ζήσουμε παρόμοια καθεστώτα και τυραννίες όπως ο φασισμός κι ο ναζισμός”.

Ο Βουλευτής Μαγνησιας της ΝΔ, Κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για ημέρα τιμής και μνήμης κι όπως σημείωσε “τιμούμε σήμερα για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι. Για τους αγωνιστές όχι μόνο της πατρίδας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μας το Βόλο”.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος είπε ότι “σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης από τους γερμανούς κατακτητές Η Μαγνησία, ο Βόλος, η Ν.Ιωνία πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος προκειμένου εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι. Τιμούμε όλους τους ανθρώπους της αντίστασης όλους τους ανθρώπους αντιστάθηκαν απέναντι στον Γερμανό, Ιταλό και Βούλγαρο κατακτητή. Νομίζω ότι το μήνυμα εκείνης της ημέρας και των Ελλήνων απέναντι στους κατακτητές, είναι να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες μέρες ποτέ ξανά φασισμός και ναζισμός”.

Τέλος, η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου έκανε λόγο για μια σημαντική ημέρα για το Βόλο καθώς όπως είπε “το 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ κατέβηκε στην πόλη λίγο μετά την απελευθέρωση της Αθήνας, απελευθερώθηκε και ο Βόλος και το ότι έχουμε δώσει μόνο ένα δρόμο στο όνομά του είναι λίγο μπροστά σε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να μην ξεχνάμε. Η λήθη είναι ότι χειρότερο. Πρέπει να θυμόμαστε τι πέρασε ο λαός από τον φασισμό, κάτι που στις μέρες μας δυναμώνει στην Ευρώπη. Όλοι μας θα πρέπει να φροντίσουμε για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές”.

Μοιράσου το άρθρο: