Φαρμακευτικός Σύλλογος: Απαραίτητος ο αντιγριπικός εμβολιασμός
18 Οκτ 2019
Γράφουμε για μετανάστες και πρόσφυγες – Εργαλεία δεοντολογίας για τις αίθουσες σύνταξης και τη δημόσια σφαίρα
18 Οκτ 2019

Θοδ. Τζούμας: Ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος που συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu και του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Οκτωβρίου 2019.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Δημαρχιακή κατοικία, είναι η  πρώτη του Δημάρχου με Δήμαρχο της χώρας μας. Η συζήτησε έγινε με άξονα την ανάπτυξη των πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δυο πόλεων μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τις μακρόχρονες σχέσεις των δυο λαών.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ο οποίος  εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον να επισκεφθεί τη Σκιάθο και να γνωρίσει την ιστορία της.

Στη συνάντηση,  τον Δήμαρχο Σκιάθου συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντής Μαθηνός και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα αεροπορικής σύνδεσης Γρηγόρης Φλέσσας, όπως και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Γεωργία Σουλτανοπούλου.

Στο Προξενείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με την εκπρόσωπο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη,  Μαρία Ραχμανίδου, για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό των δράσεων.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Σκιάθου θα διοργανώσει εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη με τη συνεργασία του  Γενικού Προξενείου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν Τούρκοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών, και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού της Σκιάθου. Παράλληλα θα δρομολογηθεί ταξίδι εξοικείωσης Τούρκων δημοσιογράφων, την άνοιξη με στόχο την προσέλκυση Τούρκων επισκεπτών στη Σκιάθο.

Σημαντικές ήταν επίσης οι επαφές του Δημάρχου Σκιάθου και των συνεργατών του με τους εκπροσώπους  του Οικουμενικού Πατριάρχη, που  τον αναπλήρωναν, μιας και απουσίαζε εκτός της Κωνσταντινούπολης, για τη δρομολόγηση εκδηλώσεων, με την πρώτη να είναι αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, όπως ο ίδιος είχε ήδη προτείνει στην Γενική Πρόξενο.

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την Γενική Πρόξενο Γεωργία Σουλτανοπούλου και την εκπρόσωπο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία

 

Μοιράσου το άρθρο: