Δ. Αλμυρού: Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη της μετάδοσης της πανώλης των χοίρων
17 Οκτ 2019
Δημοπρατείται η βελτίωση των αγροτικών οδών σε δεκαπέντε τοπικές κοινότητες της Π.Ε. Καρδίτσας
17 Οκτ 2019

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Εγκαινιάζεται επιχειρηματική συνεργασία Βόλου- Βελιγραδίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την έναρξη μίας συνεργασίας σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο εγκαινίασαν σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου κατά την πρώτη τους συνάντηση ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας κ. Βασίλειος Προβελέγγιος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ο κ. Προβελέγγιος επισκέφθηκε τον κ. Μπασδάνη στο γραφείο του με σκοπό όπως τόνισε αργότερα να ξεκινήσει σε άμεσο χρόνο μία «ανταλλαγή» επιχειρηματικών δράσεων και από τις δύο πλευρές. Ο ίδιος σημείωσε πώς στόχος του είναι μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους από και προς το Βελιγράδι, όπου αυτή την ώρα κατοικούν 3.000 ‘Ελληνες.

Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε ότι η Μαγνησία έχει πρόσφορο έδαφος, τόσο για επιχειρηματικές αποστολές σε Νόβισαντ-Βελιγράδι, όσο και για εξαγωγές στους κλάδους της ελιάς, του ελαιολάδου, του κάστανου, της φέτας και άλλων τροφίμων, ακόμη και του μετάλλου και των κατασκευαστικών εταιρειών.

Μάλιστα, ο κ. Προβελέγγιος υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει άμεσα γραφείο εμπορικής διαμεσολάβησης στο Βελιγράδι, όπου θα δίνονται τόσο τεχνικές, όσο και νομικές συμβουλές και πληροφορίες για όσους επιχειρηματίες θελήσουν να μεταβούν την περιοχή.

Μετέφερε άλλωστε και την βούληση του τοπικού Υπουργού Εμπορίου της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνας να ξεκινήσει η προσπάθεια εξωστρέφειας της σέρβικης επιχειρηματικότητας από την περιοχή της Μαγνησίας.

Μοιράσου το άρθρο: