Η διατροφή σου είναι το φάρμακό σου-Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα διατροφής
16 Οκτ 2019
Διαδρομές καρδιάς με δύο μεγάλες φωνές: Edith Piaf και Luciano Pavarotti
16 Οκτ 2019

Συμβολική κατάληψη της Π.Ε. Μαγνησίας και δρώμενα από την Επιτροπή Πολιτών

Μοιράσου το άρθρο:

Σε κατάληψη του προαύλιου χώρου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων – χωρίς όμως να παρεμποδίζεται η λειτουργία των υπηρεσιών της –  έχουν προχωρήσει από τις 8 το πρωί σήμερα (16-10-2019) περίπου 50 άτομα, τα οποία συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΑΓΕΤ-Lafarge, αύριο Πέμπτη, σχετικά με τη φορτοεκφόρτωση σκουπιδιών στο λιμάνι της τσιμεντοβιομηχανίας.

Γύρω από το κτίριο έχουν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι  πραγματοποιούν διάφορα δρώμενα και παράλληλα σερβίρουν καφέ στον κόσμο. Στο χώρο έχει στηθεί επίσης έκθεση με έργα Βολιωτών καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τον αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Η κατάληψη θα λήξει με την έναρξη συναυλίας από έντεχνα και ροκ σχήματα, στις 7.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Περιμένουμε όλους τους Βολιώτες στη συναυλία μας και αύριο Πέμπτη στα δικαστήρια όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΑΓΕΤ. Για πρώτη φορά πολίτες και φορείς του Βόλου έκαναν ασφαλιστικά μέτρα για τη διακίνηση των σκουπιδιών, τα οποία δεν ξέρουμε από που έρχονται και τι περιέχουν» σημείωσε το μέλος της Επιτροπής, Βάλμη Παπαδοπούλου.
Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν καταθέσει περισσότερα από 120 μέλη της Επιτροπής Πολιτών και Βολιώτες και όπως είπαν, η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου και η Φαίη Τζανετουλάκου : «Θέλουμε να δούμε όλο τον Βόλο να στηρίζει τον δικαστή από τον οποίο ζητάμε μια πολύ γενναία και δίκαιη απόφαση για όλη την πόλη, για την υγεία και το μέλλον αυτού του τόπου. Δεν μπορεί να έρχονται καραβιές με άγνωστο υλικό προερχόμενο από πόλεις που έχουν πρόβλημα με ραδιενεργά απόβλητα».

 

Μοιράσου το άρθρο: