Ξεκινά την Παρασκευή στην Καρδίτσα το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα “Αστικές Λαϊκές Μουσικές”
16 Οκτ 2019
Προγράμματα σπουδών για τους λειτουργούς γραφείων κηδειών
16 Οκτ 2019

Δ. Καλούσης: Ένας νεαρός τεχνολόγος-γεωπόνος που αγαπά τον τόπο του και τη φύση

Μοιράσου το άρθρο:

Από μικρός φωτογράφιζε και κατέγραφε φυτά, το χόμπι το έκανε σπουδές και τώρα έχει βάλει σκοπό να στήσει ένα Μουσείο Βοτάνων στο Πήλιο όπου καταγράφονται πάνω από 5000 φυτά. Πενήντα από αυτά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της σελίδα που διαχειρίζεται στο Facebook με την επωνυμία “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΝΩ ΓΑΤΖΕΑ” και το περασμένο Σάββατο περπάτησαν στα καλντερίμια της Άνω Γατζέας και όχι μόνο.

“Η Άνω Γατζέα είναι πλούσια σε βότανα και φυτά όπως και σε ιστορικά μνημεία και αυτά είναι που ήθελα να προβάλλω στήνοντας αυτή τη σελίδα. Η συγκεκριμένη δράση είχε πρωτόγνωρη επιτυχία και θα ήθελα να τη συνεχίσω, αλλά βασικός μου στόχος είναι η δημιουργία ενός Μουσείου με τα βότανα του Πηλίου” αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Ο συγκεκριμένος περίπατος  έκλεισε με επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Άνω Γατζεας όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από τον ιδρυτή του μουσείου Κώστα Μωράρο και έμαθαν για την ιστορία της ελιάς και τον τρόπο επεξεργασίας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εκδήλωση είχε μεγάλη ανταπόκριση, με συμμετέχοντες από όλο το ηλικιακό φάσμα ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή νέων ανθρώπων και φοιτητών.

Μοιράσου το άρθρο: