Ποσό 74.500 ευρώ για τη διαφήμιση του Βόλου ενόψει Χριστουγέννων
14 Οκτ 2019
Στην ευρωπαϊκή εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων ο δήμαρχος Σκιάθου
14 Οκτ 2019

Επίθεση Αχ. Μπέου σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για στρατόπεδο Γεωργούλα και ΧΥΤΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Επίθεση με αήθεις χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των τοπικών βουλευτών για τις θέσεις τους για το στρατόπεδο Γεωργούλα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης τ0υ Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορμή η αναφορά του υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, ότι το στρατόπεδο Γεωργούλα δεν μεταφέρεται, αλλά αντίθετα υπάρχει η βούληση να φιλοξενήσει περισσότερες ειδικότητες.

Επισήμανε ότι ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η θέση της δημοτικής αρχής διαχρονικά για την παραμονή του στρατοπέδου και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν είχαν το ανάστημα να πουν όχι και να ανατρέψουν τις τότε αποφάσεις προς όφελος των πολιτών ” Ήταν κανονικές μαριονέτες – yes men”, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα για τον ΧΥΤΑ

Επιπλέον επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ  για την έκθεση της Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος που παρέλαβε ο Δήμος Βόλου η οποία κατέθεσε πόρισμα ότι πρέπει να κλείσει ο ΧΥΤΑ, επειδή είναι ακατάλληλος για να συνεχίσει τη λειτουργία του «Βρήκανε μία Χριστοφόρου, ανιψιά του Φάμελλου, και έκρινε τον ΧΥΤΑ ακατάλληλο. Έχω εχθρούς αλλά έχω και φίλους. Έκανε έκθεση να κλείσει ο ΧΥΤΑ. Εμείς έχουμε μάθει τα προβλήματα να τα λύνουμε. Κάποιοι μπερδέψατε το μίσος απέναντί μου με το καλό και το κακό στην πόλη. Ο κόσμος είναι ο μόνος κριτής».
Αποδέκτης της κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Ιάσονας Αποστολάκης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, αποκαλώντας τον κοπρίτη.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος προς τον Ιάσονα Αποστολάκη, επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” τον παρότρυνε να στηριχθεί στις δυνάμεις του για να πετύχει στην πολιτική, από τη στιγμή που τον ενδιαφέρει και να μην μείνει στο αν θα τον προτείνει το κόμμα ή ο Γ.Γ. του υπουργείου (τότε ο κ. Πουλάκης):  “Γιατί σε έβαλε ο “κοπρίτης” να κάνεις μήνυση για αντιποίηση αρχής”. Στο σημείο αυτό η γραμματέας του Δ.Σ. και σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Διαλεχτή Τσιτούμη, είπε ότι είναι ντροπή ο δήμαρχος να χρησιμοποιεί αυτό το λεξιλόγιο. Ο κ. Μπέος πάντως επέμεινε ότι η σ συμπεριφορά του τότε Γ.Γ. έκανε κακό στην πόλη του Βόλου. Επιπλέον ανέφερε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στο Βόλο η Δήμαρχος της Κοπεχάγχης όπου στο κέντρο της πόλης βρίσκεται κέντρο καύσης σκουπιδιών τοποθετούμενος σε σχετική ερώτηση της ΛΑΣ για το θέμα της καύσης απορριμμάτων.

Τέλος αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των δύο τελευταίων κυκλικών κόμβων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όπως ανέφερε, “μπορεί να το  σκέφτηκαν οι άλλοι, το υλοποιούμε εμείς. Επίσης, ανακατασκευάζεται η γέφυρα στην είσοδο της πόλης στον Πρ. Ηλία. Αυτό είχε κατασκευαστεί να κινούνται κάρα”. Δεν παρέλειψε δε να εξάρει την καλή συνεργασία του δήμου με τους νυν βουλευτές του Νομού.

Σε νομικές “περιπέτειες” το “Θεοξένεια”
Σε νομικές “περιπέτειες” βρίσκεται το “Θεοξένεια” όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, απαντώντας σε επερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχου που έκανε λόγο για ένα “ερειπωμένο φάντασμα”. Ο κ. Μπέος του είπε ότι η υπόθεση είναι περίπλοκη και ότι θα δώσει περαιτέρω στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 30 Οκτωβρίου.

Αναφορικά με την επερώτηση της ΛΑΣ για την ανάγκη συντήρησης σχολείων και διεκδίκησης χρηματοδότησης για νέα διδακτήρια και αίθουσες ο κ. Μπέος επισήμανε ότι ήδη ο δήμος έχει ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για συντηρήσεις τα τελευταία τρία χρόνια και σε επόμενη συνεδρίαση θα δοθούν στοιχεία. Τέλος σχολιάζοντας το αίτημα της ΛΑΣ για έκδοση ψηφίσματος στήριξης του αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, επισήμανε ότι αυτό αφορά την κυβέρνηση και η δημοτική αρχή, όσο και αν συμφωνεί δεν μπορεί να κάνει κάτι. ” Δεν εξαρτάται από εμάς. Δεν έχει νόημα. Θα ταλαιπωρήσουμε 39 συμβούλους για να κάνουμε τους μαλάκες? Τι να παίξω? Την μαριονέτα? Αυτό το κάνετε εσείς. Εμείς έχουμε μάθει να είμαστε πρωταγωνιστές. Την απόφαση την παίρνει άλλος. Συμπάσχουμε αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση. Ότι και να πούμε δεν λαμβάνετε υπόψιν”.

Μοιράσου το άρθρο: