Γ. Κωτσός: Στεγαστική συνδρομή στους πληγέντες από κατολισθήσεις στην Τ.Κ. Βατσουνιάς
11 Οκτ 2019
Απόψε στην Πινακοθήκη Καρδίτσας τα εγκαίνια της έκθεσης “Άουσβιτς: Ενάντια στη λήθη”
11 Οκτ 2019

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Όχι σε σύσκεψη στο Βόλο για την αερορύπανση

Μοιράσου το άρθρο:

Το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν αποδέχεται πρόσκληση να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη φορέων στο Βόλο για το θέμα της αέριας ρύπανσης, καθώς αυτό δεν προσφέρει τίποτα στην επίλυση του θέματος.  Αυτό ανέφερε στον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Κων. Αραβώση σε συνάντηση που είχαν χθες, όπως αρχικά ανέφερε στο ράδιο ΕΝΑ ο κ. Μαραβέγιας. Αντί αυτού ο κ. Αραβώσης πρότεινε να γίνει στην Αθήνα με τον Ιατρικό Σύλλογο και το ΤΕΕ, μετά την εκλογή νέας διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Επίσης, ο κ. Αραβώσης ενημέρωσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τον Δημόκριτο για την αέρια ρύπανση στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και του ζητούσε μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση μιας σύσκεψης στο Βόλο για το θέμα της αεορύπανσης και αφού καταγραφούν τα προβλήματα να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο Ευθύμης Τσάμης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Αραβώση, είπε  ότι ο Ιατρικός Σύλλογος αναμένει γραπτή απάντηση στην επιστολή του προς το Υπουργείο και αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα πρόκειται για ατόπημα και προσβλητική αντιμετώπιση του ιατρικού κόσμου της Μαγνησίας. «Εμείς δεν ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό αλλά να έρθει στον Βόλο και να προεδρεύσει σε σύσκεψη για το μείζον θέμα της αέριας ρύπανση», τόνισε ο κ. Τσάμης και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να συζητάμε για δημόσιες σχέσεις, τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει. Δεν θα χάνεται το πρόβλημα μεταξύ ανευθυνο-υπευθύνων. Την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι». Ο ίδιος προανήγγειλε τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης τον Νοέμβριο στον Βόλο λέγοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν θα σταματήσει να αναδεικνύει το πρόβλημα.

Κων. Μαραβέγιας: «Σημασία δεν έχει πού γίνονται συσκέψεις, αλλά το
αποτέλεσμά τους για το Βόλο»

Μετά τα όσα ελέχθησαν και ραδιοφωνικά για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μαραβέγιας έστειλε το ακόλουθο κείμενο: ” χθες το πρωί, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος Κων. Αραβώση. Συζητήθηκαν περιβαλλοντικά θέματα της Μαγνησίας, με πρώτο το χρόνιο ζήτημα δυσοσμίας της ατμόσφαιρας του Βόλου. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια για δράσεις στήριξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκ μέρους του Υπουργείου με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων, αλλά και την εκπόνηση μελετών που θα φωτίσουν πτυχές του φαινομένου.
Τέλος, ο κ. Αραβώσης εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων τον Ιατρικό Σύλλογο και το ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια ευρεία και
απροκατάληπτη εξέταση του θέματος.
Σε συνέχεια των παραπάνω και απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα ΜΜΕ του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν είμαι σύμφωνος με όσα ειπώθηκαν σήμερα το πρωί στο Βόλο υπό τη μορφή κριτικής στο Υπουργείο περιβάλλοντος & Ενέργειας. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι ούτε να φοβόμαστε την όποια μορφή συζήτησης με το ΥΠΕΝ. Γιατί δεν έχει σημασία πού θα γίνει η συζήτηση με τους φορείς.  Σημασία έχει να γίνει συζήτηση με τους φορείς, περιλαμβανομένου φυσικά και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Σημασία έχουν τα αποτελέσματα για το Βόλο και όχι η προσκόλλησή μας σε στερεότυπα. Χθες, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Κ. Αραβώσης σε συνάντηση που είχαμε με διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΝ θέλει να πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή όλων. Και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Περιβάλλοντος και των φορέων της πόλης, στο ίδιο τραπέζι, με ένα και μόνο αντικείμενο: να γίνει το καλύτερο για την ατμόσφαιρα του Βόλου».

Μοιράσου το άρθρο: