Στη Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων στη Ρώμη το Επιμελητήριο Μαγνησίας
11 Οκτ 2019
Ημερίδα για την “Ψυχική εξουθένωση από τη φροντίδα ψυχικά πασχόντων” από το Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ.
11 Οκτ 2019

Αναφορά Αλ. Μεϊκόπουλου και Κ. Παπανάτσιου για αιματολόγο και νέα κινητή μονάδα αιμοληψίας στο Γ.Ν. Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Αναφορά κατέθεσαν οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, προς τον κ. Υπουργό Υγείας, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Στην αναφορά τους οι Βουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν Βόλου υπηρετούν μόνο δύο ιατροί, οι οποίοι, παρότι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον φόρτο.

Επίσης αναφέρουν ότι η Μονάδα Κινητής Αιμοληψίας που είναι διαθέσιμη, είναι δυσλειτουργική, λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναβάλλεται μία προγραμματισμένη εξόρμηση για συλλογή αίματος και να χάνεται έτσι ένας σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος, που είναι ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες.

Ο κ. Μεϊκόπουλος και η κ. Παπανάτσιου σημειώνουν ότι η πλήρωση της κενής θέσης αιματολόγου και η αγορά νέας κινητής μονάδας αιμοληψίας, είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στην ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.

Μοιράσου το άρθρο: