Ξεναγηθείτε στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Μαγνησίας
9 Οκτ 2019
Βόλος: Διαμαρτυρία για την καύση σκουπιδιών με κόκκινες μπογιές στο Δημαρχείο
9 Οκτ 2019

Το Δικαστικό Μέγαρο θέμα προτεραιότητας στη συνάντηση Τσιάρα- Μακρή

Μοιράσου το άρθρο:

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, είχε, χθες, 8-10-2019, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Μαγνησίας κα. Ζεττα Μ. Μακρή, η οποία συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκε το θέμα του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος λειτουργικότητας που εμφανίζει εδώ και πολλά χρόνια το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και  αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την επιλογή της βέλτιστης λύσης. Ειδικότερα, συζητήθηκεη παραμονή του Δικαστικού Μεγάρου στην ίδια θέση χωροταξικά, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της δημιουργίας ενός σύγχρονου και προοπτικά λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρουσε αντικατάσταση του ανεπαρκούς και δυσλειτουργικού υφιστάμενου.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η προοπτική, αφενός της πλήρους ανακαίνισης του υφιστάμενου διατηρητέου τμήματος του κτηρίου, αφετέρου η δημιουργία ενός συνοδού κτηρίου, συνδεδεμένου με το υφιστάμενο, στη θέση της κτηριακής προσθήκης του έτους 1973.

Προφανώς, θα πρέπει να υπάρξει, περαιτέρω μελέτη των βέλτιστων λύσεων, λαμβανομένων υπόψη, των ιδιαιτεροτήτων του κτηρίου και της στάθμισης πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων. Πάντως, ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει θετικά τη λύση που θα προκριθεί δεδομένης της ανάγκης για την επίλυση του προβλήματος.

Η κα Ζέττα Μακρή και ο κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, απηύθυναν πρόσκληση στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, να επισκεφθεί  το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πρόταση την οποία ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης αποδέχθηκε.

Μοιράσου το άρθρο: