Τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών από την Μητρόπολη Δημητριάδος
9 Οκτ 2019
Αφιέρωμα στον Μενέλαο Λουντέμη
9 Οκτ 2019

Παρανάλωμα του πυρός αποθήκη σπιτιού στη λεωφόρο Αθηνών-Άγιο είχε ηλικιωμένη και μια ολόκληρη γειτονιά

Μοιράσου το άρθρο:

Άγιο είχε ηλικιωμένη γυναίκα αλλά και μια ολόκληρη γειτονιά στη συνοικία της Νεάπολης καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη μονοκατοικίας επί της Λεωφόρου Αθηνών λίγο πριν τις σχολές του ΟΑΕΔ. γύρω στις 11:40 π.μ. Η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα από οκτώ πυροσβέστες και τρία οχήματα καθώς στην αποθήκη υπήρχαν εύφλεκτα υλικά όπως και μία δεξαμενή με μισό τόνο πετρέλαιο έξω από την αποθήκη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε συγγενής της ηλικιωμένης, η 72χρονη έκαψε κάποια χαρτιά και τα πέταξε σε ένα σκουπιδοτενεκέ στο αποθηκάκι. Αυτά όμως δεν είχαν σβήσει και άρπαξαν φωτιά με αποτέλεσμα να καεί το αποθηκάκι ολοσχερώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Ο υποπυραγός Καραχάλιος

Ακούστηκαν και δυνατοί κρότοι καθώς έσκαγαν κουτιά με χρώματα ενώ από καλή τύχη δεν άρπαξε φωτιά η φυάλη με το γκάζι που ήταν στο αποθηκάκι. Επιπλέον η δεξαμενή με το πετρέλαιο, έλιωσε επειδή ήταν πλαστική και δεν υπήρξε έκρηξη, απλά κάηκε το πετρέλαιο, όπως ανέφερε ο υποπυραγός Νίκος Καραχάλιος.

“Είχαμε πληροφορίες από αυτούς που μας κάλεσαν ότι στο χώρο υπήρχε φυάλι γκαζιού και δεξαμενή πετρελαίου. Μέσα καμαράκι υπήρχε φιάλη υγραερίου και αμέσως όταν ήλθαμε την απομακρύναμε και σβήσαμε και τη φωτιά για να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι αλλά και στα γειτονικά. Η δεξαμενή πετρελαίου ήταν έξω από το καμαράκι, και αυτή έλιωσε και κάηκε το πετρέλαιο. Επικίνδυνο περιστατικό που ευτυχώς εξυλίχθηκε καλά, χάρις στην έγκαιρη επέμβασή μας”.

Επιπλέον ανέφερε ότι “ως έκρηξη ακούστηκαν κάποια κουτιά με χρώματα που έσκασαν. Τη φιάλη την ψύξαμε και δεν έσκασε ευτυχώς”

 

Οι πολίτες είπε να μην αλλάζουν μόνοι τους τις φιάλες για να γίνεται πάντα έλεγχος για διαρροή. Η αλλαγή να γίνεται σε εξωτερικό χώρο και με την παραμικρή μυρωδιά να κινητοποιούνται.

Μοιράσου το άρθρο: