Απολογούνται αύριο στον Ανακριτή τα τρία μέλη διεθνούς σπείρας ναρκωτικών
9 Οκτ 2019
Αφιέρωμα στον Sting
9 Οκτ 2019

Έδωσε ζωή μέσα από το θάνατό της 61χρονη Αγγλίδα τουρίστρια

Μοιράσου το άρθρο:

Ζωή μέσα από το θάνατό της δίνει μια Αγγλίδα που βρέθηκε στη χώρα μας και στο όμορφο νησί της Σκιάθου για διακοπές. Η άτυχη 61χρονη είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείου του Βόλου τις τελευταίες 12 ημέρες και οι συγγενείς της, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος, έκαναν την γενναία πράξη της δωρεάς οργάνων.

Μετά τον εντοπισμό των ιστοσυμβατών ασθενών, η επιχείρηση λήψης των οργάνων της ξεκίνησε σήμερα στις 6.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11.30.Στο Νοσοκομείο Βόλου βρέθηκαν γιατροί από το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, που πήραν τους νεφρούς, του Ιπποκράτειου και ου Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, που πήραν το ήπαρ και τους κερατοειδείς των ματιών, ενώ κλιμάκιο γιατρών του Ωνάσειου αφαίρεσε τους πνεύμονες, που θα μεταμοσχευθούν σε Ελληνίδα ασθενή, σε νοσοκομείο της Αυστρίας.

Ο εγκεφαλικός θάνατος ακολουθείται από τον «σωματικό» θάνατο, δηλαδή το θάνατο όλων των οργάνων του σώματος με ένα μεσοδιάστημα 48-72 ωρών και αμέσως , εφόσον η δωρεά των οργάνων είχε συζητηθεί νωρίτερα με τα μέλη της οικογένειάς της, αποφασίστηκε να στηθεί η «γέφυρα ζωής» χωρίς καθυστέρηση.

Η γυναίκα νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ και ήταν δυνατή η διατήρηση της βιολογικής ζωής των οργάνων με τεχνητά μέσα, ώστε αυτά να μπορούν να προετοιμαστούν και να ληφθούν προς μεταμόσχευση και να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Αναφερόμενος στο θέμα ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, τόνισε ότι είναι η τρίτη δωρεά οργάνων ασθενούς από το «Αχιλλοπούλειο» για το 2019 και ευχαρίστησε την οικογένειά της γυναίκας, η οποία έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ έκανε διακοπές στη Σκιάθο. Ο διοικητής τόνισε ότι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη από τα ξημερώματα και εκτός από τους γιατρούς που ταξίδεψαν για να κάνουν την επεμβάσεις αφαίρεσης των οργάνων, σημαντική ήταν η συμβολή του ΕΚΑΒ, ακόμη και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Μοιράσου το άρθρο: