Καταγγελίες από την “Αγωνιστική Ενότητα Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου” ενόψει εκλογών
8 Οκτ 2019
Προσλήψεις ζήτησε ο σύλλογος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου
8 Οκτ 2019

ΛΑΣ: Απαράδεκτη η παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Πρόταση ψηφίσματος που θα καταδικάζει την παρέμβαση της κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ και να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

Η πρόταση ψηφίσματος

Στις 30/09/2019 δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ορίζοντας ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα διορίζεται το ΔΣ του και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του.

Πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια, που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ. Τα ΚΕΘΕΑ, μεταξύ των οποίων και το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο, στις 4 δεκαετίες δράσης τους στη χώρα μας έχουν δώσει «δείγματα γραφής». Με τα προγράμματά τους έχουν συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχτούν λειτουργικά στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι.

Η απαράδεκτη αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ στοχεύει  στην πιστή εφαρμογή της δήθεν «αντιναρκωτικής» πολιτικής της Ε.Ε., που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα. Το απαράδεκτο σχετικό ψήφισμα της 13/02/2019 του Ευρωκοινοβουλίου, ανοίγει το δρόμο στον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, νομιμοποιώντας την πώληση, τη χρήση και την καλλιέργεια της κάνναβης.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα την προώθηση συνεργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων ουσιαστικά δρομολογεί το ΚΕΘΕΑ, από αυτόνομος Οργανισμός, να μετατραπεί σε υποστηρικτική δομή των προγραμμάτων «υποκατάστασης» του ΟΚΑΝΑ.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις θεραπευτικές κοινότητες, στους θεραπευόμενους και τους θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ.

Στεκόμαστε πλάι τους στον αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους εξάρτηση

Απαιτούμε:

  • Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ.
  • Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

 

 

Μοιράσου το άρθρο: