Σε νέες αγορές ανοίγεται η Σκιάθος-Το πάθημα με την Thomas Cook  έγινε μάθημα
7 Οκτ 2019
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος των Μηλεών
7 Οκτ 2019

Το θέμα του μεταφορικού ισοδυνάμου σε Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Μοιράσου το άρθρο:

Στη Χαλκίδα με οικοδεσπότη την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας κα Βούλα Αγιοστρατίτη διεξήχθη στις 4, 5 & 6 Οκτωβρίου η 46η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ). Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και του ΕΟΑΕΝ.

Ο κ. Ζλατούδης είχε την δυνατότητα να μεταφέρει στην Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα στις Βόρειες Σποράδες.

Οι βενζινοπώλες βρίσκονται επί τις ουσίας σε ισχνή οικονομική κατάσταση καθώς φτάνουν να επιδοτούν επί της ουσίας οι ίδιοι την εφαρμογή του μέτρου, όταν πληρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα το τιμολόγιο των καυσίμων που αγοράζουν, το πωλούν με μειωμένη τιμή σύμφωνα με το μέτρο – για τις Βόρειες Σποράδες 18 λεπτά – ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πληρωμή τους από το Υπουργείο μπορεί να χρειαστεί και ενάμιση μήνα.

Η Γενική Γραμματέας κα Καλογήρου, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης επί σειρά ετών και από διαφορετικά πόστα γνώριζε επακριβώς την παθογένεια του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε ότι αφορά τα καύσιμα και δεσμεύτηκε να συναντηθεί στο προσεχές διάστημα με εκπροσώπους των πρατηριούχων καυσίμων της περιοχής στο Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, στο τραπέζι της συζήτησης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνου Λούλη, του Προέδρου του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση και του κ. Ζλατούδη τέθηκε και η πορεία της πρότασης για το πλαίσιο «Τοπικών Συνοδών».

 

Μοιράσου το άρθρο: