Χειροτονία Πρεσβυτέρου – Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου
26 Σεπ 2019
Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού
26 Σεπ 2019

Στον “αέρα” η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών του Αχιλλοπούλειου

Μοιράσου το άρθρο:

Στον αέρα η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών του Νοσοκομείου Βόλου καθώς δεν εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ο αναθεωρημένος Οργανισμός Λειτουργίας του Αχιλλοπούλειου που το συμπεριλαμβάνει. Για την ώρα τα λειτουργικά του έξοδα καλύπτει το Νοσοκομείο ενώ τον καθαρισμό του το Σωματείο Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου που ανησυχεί για το μέλλον.

Αφορμή η λήξη της σύμβασης για την καθαριότητα του ξενώνα στο τέλος Οκτωβρίου 2019 ,με το Σωματείο να δηλώνει ότι δεν μπορεί να την ανανεώσει λόγω έλλειψης χρημάτων καθώς μειώνονται σταδιακά και οι  εθελοντές που προσφέρουν από το υστέρημά τους. Υπενθυμίζεται ότι ο ξενώνας λειτούργησε μετά από δωρεά του ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος κάλυψε το κόστος ανακατασκευής και του  ξενοδοχειακού εξοπλισμού. «θα έχουμε συνάντηση  με τον απερχόμενο διοικητή Ματθαίο Δραμητινό να του εκφράσουμε τις ανησυχίες μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, δημοσιογράφος Δημήτρης Μπάτσιος. «Πρέπει να κατοχυρωθεί και νομικά η λειτουργία του ξενώνα αυτού που συμβάλλει ώστε να μην κοιμούνται σε παγκάκια και διαδρόμους οι συνοδοί των ασθενών που έρχονται από μακριά. Στην ουσία οι ίδιοι φροντίζουν να διατηρείται σε καλή κατάσταση και μία κυρία που τον καθαρίζει. Αλλά δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε αυτά τα έξοδα», εξήγησε ο κ. Μπάτσιος.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν υπάρχει θεσμοθετημένη δομή φιλοξενίας  για τους συνοδούς ασθενών και όποια νοσοκομεία διαθέτουν ξενώνες, προκειμένου να τους λειτουργήσουν, τους εντάσσουν στον Οργανισμός Λειτουργίας του Ιδρύματος, ώστε στη συνέχεια να δικαιούνται από τον ΕΟΠΠΥ νοσηλείου υπό την μορφή της αποζημίωσης, που θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδά τους. Την παραπάνω διαδικασία έχει υιοθετήσει το “Θεαγένειο” Θεσσαλονίκης καθώς και το “Παίδων- Αγ. Σοφίας” Αθήνας, νοσοκομεία που διαθέτουν ξενώνες φιλοξενίας συνοδών ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους προϋπολογισμούς των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας, δεν υπάρχει κωδικός σχετικός με τη φιλοξενία ασθενών, παρά μόνο ένας κωδικός που αφορά σε έξοδα μεταφορά και μετακίνησης και αυτά υπό κάποιες πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Μοιράσου το άρθρο: