Συνεργασία κέντρου πρόληψης “Πρόταση Ζωής” με το Δήμο Αλμυρού
20 Σεπ 2019
Την Τρίτη μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου
20 Σεπ 2019

Κάλεσμα σε προσυγκέντρωση αύριο στις 9.00 στον σταθμό των τρένων για παρέμβαση στην περιοχή των Αγράφων

Μοιράσου το άρθρο:

Η Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα θα πραγματοποιήσει παρέμβαση αύριο σε χωριά των Αγράφων, ως απάντηση στην εμφάνιση μηχανημάτων έργου και διμοιρίας ΜΑΤ στην περιοχή. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 9 αύριο το πρωί στο σταθμό των τρένων. Σε ανακοίνωση αναφέρονται: ”
Την Πέμπτη το πρωί στα βουνά των Αγράφων έκανε την εμφάνισή της μια διμοιρία των ΜΑΤ η οποία προφανώς βρέθηκε εκεί για να φυλάει τα μηχανήματα με τα οποία θα ξεκινήσουν τις απαραίτητες εργασίες ώστε να τοποθετηθούν οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στις κορυφές. Άλλωστε, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο οι εργολάβοι μπορούν να ανέβουν στο βουνό καθώς η μετατροπή της πανέμορφης και μοναδικής περιοχής των Αγράφων σε μια βιομηχανική ζώνη βρίσκει απέναντι τις τοπικές κοινωνίες και ένα αρκετά μεγάλο δυναμικό ανθρώπων που αντιτίθεται στη λεηλασία της φύσης.
Από την πλευρά μας, εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε κινητοποιηθεί με πολλούς τρόπους ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γνωστή η υπόθεση της λεηλασίας και της καταστροφής των Αγράφων καθώς και η επακόλουθη αντίσταση που έχει αναπτυχθεί. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι εκδηλώσεις στα χωριά, οι μαζικές εκδηλώσεις και πορείες στην Καρδίτσα, οι εξίσου μαζικές και μαχητικές παρεμβάσεις έξω από το δημαρχείο για το μπλοκάρισμα της παραχώρησης δημοτικών στρεμμάτων για να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής, έχουν καταστήσει σαφές σε κάθε κατεύθυνση πως οι εγκληματικοί -για την φύση και τις τοπικές κοινωνίες- σχεδιασμοί θα βρουν απέναντι τους ισχυρές αντιστάσεις.
Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες, όλους τους κατοίκους των Αγράφων, όλους τους φίλους των βουνών, όλους τους αγωνιστές, σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την υπεράσπιση των Αγράφων, από τα σχέδια κράτους και επενδυτών.
Καλούμε το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη και ώρα 9.00 σε συγκέντρωση στον σταθμό των τρένων στην Καρδίτσα, ώστε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε για παρέμβαση στην περιοχή των Αγράφων και να δώσουμε μία πρώτη και άμεση απάντηση, με τη δυναμική και μαζική μας παρουσία”.

Μοιράσου το άρθρο: