“Μουσικό αναλόγιο” αφιερωμένο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
19 Σεπ 2019
Ερχεται το Φεστιβάλ ορεινών και θαλάσσιων δραστηριοτήτων στην Τσαγκαράδα
19 Σεπ 2019

Την Παρασκευή η πορεία διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου αυτή την εβδομαδα

Μοιράσου το άρθρο:

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, και όχι την Πέμπτη όπως τις προηγούμενες φορές, θα πραγματοποιηθεί η εβδομαδιαία διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, για το περιβάλλον και κατά της καύσης σκουπιδιών.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Επιτροπής:

“Αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί τους πολίτες του Βόλου σε διαμαρτυρία στην Πλατεία Αγ. Νικολάου την Παρασκευή (20 Σεπτεμβρίου 2019) και όχι την Πέμπτη, όπως τις άλλες εβδομάδες, στις 18:00 για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους νέους όλου του πλανήτη, που την ίδια μέρα και ώρα θα διαδηλώσουν ενάντια στα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η σύνδεση ανάμεσα στην καύση σκουπιδιών με άλλα καίρια παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής είναι άμεση και ολοφάνερη. Η προσπάθεια να προωθηθεί και να εδραιωθεί η καύση σκουπιδιών ως τρόπος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, αποτελεί
ένα εγκληματικό πρόσχημα εκ μέρους της παγκόσμιας οικονομικής κυβέρνησης, που προωθεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των πολυεθνικών.Μόνο η συσπείρωση και η συνεργασία των ενεργών πολιτών θα δώσει τη λύση απέναντι στη ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων και θα διεκδικήσει την ισόρροπη και ισότιμη σχέση ανθρώπου-περιβάλλοντος.

Η ολοένα και αυξανόμενη ποσότητα σκουπιδιών που έρχεται στον Βόλο από ύποπτα λιμάνια της Ιταλίας, Μαρόκου, Ισπανίας, Β. Αφρικής για να καεί στους ακατάλληλους κλιβάνους της AΓΕΤ-Lafarge κυριολεκτικά μέσα στις αυλές μας άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα, τα οποία πρόκειται να διογκωθούν αν δεν σταματήσουμε την εγκληματική αυτή δραστηριότητα ΤΩΡΑ. Διεκδικούμε την παύση της καύσης σκουπιδιών από οποιαδήποτε βιομηχανία.

Οι πολίτες δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα, απεναντίας χάνουμε την υγεία μας, καταστρέφεται η τοπική οικονομία, η αξία της γης, το μέλλον του τόπου μας.”

Μοιράσου το άρθρο: