Αντιφασιστικό συλλαλητήριο αύριο στο Βόλο
17 Σεπ 2019
Συνάντηση της Ζ. Μακρή με τον Γ.Γ. Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες στη Μαγνησία
17 Σεπ 2019

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: “56 κενά εκπαιδευτικών στη Μαγνησία αποδεικνύουν ότι το κράτος έχει συνέχεια …!!”

Μοιράσου το άρθρο:

Για δεκάδες θέσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας που και φέτος παραμένουν κενές και εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση δείχνει στην πράξη πως το κράτος έχει συνέχεια. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, τα κενά συνολικά στο Νομό ανέρχονται σε 56, εκ των οποίων τα 36 στη χερσαία Μαγνησία και τα 20 στις Σποράδες. Οι περισσότερες ελλείψεις αφορούν δε, στους καθηγητές Φυσικών Επιστημών (16).

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Ν.Δ. παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική αδιοριστίας αδιαφορώντας για τις σοβαρές συνέπειες στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση αρκεί να πούμε πως μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί ούτε καν το ένα τρίτο των αναπληρωτών της προηγούμενης σχολικής χρονιάς,  ενώ καθημερινά η σχολική κοινότητα γίνεται μάρτυρας ευφάνταστων αντιεκπαιδευτικών τρυκ, όπως είναι η  συνδιδασκαλία μαθημάτων στα ΕΠΑΛ, που στοχεύουν στον περιορισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Για παράδειγμα η εφαρμογή της συνδιδασκαλίας μόνο στο μάθημα των  Στοιχείων Μηχανών της Γ΄ τάξης του μηχανολογικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας «κόστισε» το χάσιμο μισής οργανικής θέσης.

Βέβαια το κόστος είναι ανυπολόγιστο στο μαθησιακό κομμάτι, μιας και με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται υπερπληθή τμήματα «τερατουργήματα».   Όλα αυτά γίνονται όχι για να βελτιωθεί η μετάδοση της γνώσης άλλα για να χωρέσει το σχολείο στο στενό οικονομικό πλαίσιο που ορίζουν οι λογικές κόστους-οφέλους της Ε.Ε. και οι αντίστοιχες πολιτικές των εδώ κομμάτων της αστικής διαχείρισης. Προς επίρρωση των παραπάνω να τονισθεί πως οι φετινές πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)για πρόσληψη  αναπληρωτών είναι μειωμένες κατά  το 1/6 (24.300.000€ έναντι 29.500.000 της περσινής χρονιάς)

Ο πίνακας που ακολουθεί αποτυπώνει ενδεικτικά και μόνο ένα μέρος των κενών. ενώ δεν περιλαμβάνει τις ελλείψεις στην ειδική αγωγή και στο μουσικό σχολείο οι οποίες είναι αρκετά μεγάλες και φέτος. Βάζει δε σε πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη να γίνει άμεσα η κάλυψη των κενών, υπόθεση πρώτα και κύρια του γονεϊκού όπως και του μαθητικού και του εκπαιδευτικού κινήματος.

ΠΕΡΙΟΧΗ
ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Α΄ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Β΄ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Σποράδες)
ΠΕ01 ΘΕΟΛΟΓΟΙ 1 1
ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ 1 1
ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ 1 3
ΠΕ04 ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 12 4
ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ 1 1
ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ 1
ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 4 2
ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2
ΠΕ78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 1 1
ΠΕ80 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 1
ΠΕ84 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ 1
ΠΕ86 ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 3
ΠΕ87.01 ΙΑΤΡΙΚΗΣ 1
ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
ΠΕ87.03 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 1
ΠΕ87.08 ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 1
ΠΕ87.09 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 1
ΠΕ88.01 ΓΕΩΠΟΝΟΙ 2
ΠΕ88.02 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1
ΠΕ89.01 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1
ΤΕ19.01 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 3
ΔΕ02.01 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ 2
Σύνολο 36 20

 

Απαιτούμε:

  • Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με την μονιμοποίηση των τριάντα και πλέον χιλιάδων αναπληρωτών χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.
  • Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για ένα σχολείο που θα μορφώνει πολύπλευρα τη νέα γενιά.
  • Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για την απρόσκοπτη σε όλα τα επίπεδα λειτουργία τους.

 

Μοιράσου το άρθρο: