Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την κάλυψη τρεχουσών και άμεσων αναγκών στο Νοσοκομείο Βόλου
17 Σεπ 2019
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: “56 κενά εκπαιδευτικών στη Μαγνησία αποδεικνύουν ότι το κράτος έχει συνέχεια …!!”
17 Σεπ 2019

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο αύριο στο Βόλο

Μοιράσου το άρθρο:

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες, με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, ένας χρόνος μετά τη δολοφονία της Zackie, του Petrit, της Ελένης… Ένας μήνας και κάτι μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση του Σαραλιώτη, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αλέξη… Λίγους μήνες μετά την υπουργική απόφαση για τις εξώσεις προσφύγων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λίγες μέρες μετά το μπαράζ εκκενώσεων των καταλήψεων και της καταστολής στα Εξάρχεια επί κυβέρνησης Ν.Δ., δεν ξεμπερδέψαμε με το τέρας! Η κουλτούρα του φασισμού, του εθνικισμού και της πατριαρχίας τροφοδοτείται από την ανάγκη διατήρησης της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, για να καταφέρνει η τελευταία να αναπαράγεται.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύγχρονη ιστορία των καταπιεσμένων έχει τα ονόματα των δικών μας νεκρών αλλά και το όνομα του καθενός και της καθεμιάς μας. Εμείς είμαστε οι πρόσφυγες των ένοπλων ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων και της περιβαλλοντικής καταστροφής των επενδύσεών τους, οι μετανάστες/τριες των οικονομικών ανταγωνισμών που αναζητούν ζωτικό χώρο επενδύσεων, οι άνεργοι/ες, οι εργαζόμενοι/ες λάστιχο των αναγκών της ανάπτυξής τους.

«Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε και μια ζωή να τη ζήσουμε με αξιοπρέπεια και με το πάθος της υλοποίησης των ονείρων μας. Ήταν, είναι και θα είναι στο χέρι μας. Ανάμεσα σε άλλα, μας το απέδειξε περίτρανα η μαχητικότητα των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων και η ακούραστη δράση του αντιφασιστικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια. Με βαθιά επίγνωση της δύναμης και του δίκιου μας, θα δίνουμε αυτή τη μάχη κάθε φορά που η αδικία θα κάνει την εμφάνισή της, κάθε φορά που το τέρας θα βρυχάται>», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το άρθρο: