Η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
16 Σεπ 2019
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην 84η ΔΕΘ
16 Σεπ 2019

«Επλήγη το κύρος της δικαιοσύνης από αυτούς που θέλησαν να την χειραγωγήσουν»

Μοιράσου το άρθρο:

To κύρος της δικαιοσύνης έχει πληγεί από συμπεριφορές και ενέργειες προσώπων που θέλησαν να τη χειραγωγήσουν, επισήμανε – μεταξύ άλλων – η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Βόλου, κ. Άννα Ρήγα, κατά τον χαιρετισμό της, στην τελετή αγιασμού που έγινε σήμερα (16-9-2019) το μεσημέρι, στα Δικαστήρια για την έναρξη του δικαστικού έτους. Χαρακτήρισε δε άσχημο το φαινόμενο αυτό για τη δικαιοσύνη την ίδια και τόνισε πως “πρέπει όλοι να σταθούν απέναντι, ειδικά όσοι ορκίστηκαν πίστη στο σύνταγμα και τους νόμους και δη σε αυτούς που είναι συνταγματικοί”.

Στο μεταξύ, και φέτος το δικαστικό έτος ξεκινά χωρίς να έχει λυθεί το κτιριακό πρόβλημα και με ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους που σήμερα έκαναν δίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους ζητώντας και νέο ασφαλές δικαστικό μέγαρο αλλά και καλύτερες αποζημιώσεις. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι ο ευεργέτης της πόλης, κ. Χαράλαμπος Τσιμάς δώρισε έναν απινιδωτή που θα τοποθετηθεί στο δικαστικό μέγαρο και θα εκπαιδευτούν στη χρήση του υπάλληλοι των δικαστηρίων αλλά και δικηγόροι.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήρε το έργων των δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων. «Η δικαιοσύνη είναι πυλώνας δημοκρατίας, ένας θεσμός που χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού και μεγάλο το βάρος που πέφτει στους ώμους σας. Εγώ προσεύχομαι και χαιρόμαστε που διαπιστώνουμε ότι είστε δίκαιοι στις κρίσεις σας και ανταποκρίνεστε στο φόρτο εργασίας σας. Θα ήθελα να επιδρούμε στις ψυχές ώστε εσείς να δουλεύετε λιγότερο. Καλή συνεργασία έχουμε με το Δικηγορικό Σύλλογο και στις φυλακές όσο και σε εκδηλώσεις που έχουν να κάνουμε με το κάθε,τι που βοηθά τον λαό και τον τόπο», επισήμανε ο κ. Ιγνάτιος.

Επιπλέον ανέφερε ότι την ημέρα γιορτής του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου στις 3 Οκτωβρίου ο εσπερινός θα γίνει στη Μητρόπολη του Αγίου Νικολάου αλλά η καθιερωμένη συνάντηση νομικών στην Εξωραϊστική Λέσχη με προσκεκλημένο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των δικαστηρίων αλλά και στο προβληματικό δικαστικό μέγαρο, καθώς και στα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης αναφορικά με τη νομοθεσία για ποινικά και αστικά θέματα. Τέλος τόνισε ότι επιθυμία του Δικηγορικού Συλλόγου είναι όλα να επιλύονται με αγαστή συνεργασία και πρόσθεσε ότι «επιθυμία μας είναι όσοι υπηρετούν στα δικαστήρια του Βόλου να φεύγουν γενόμενοι πρεσβευτές της πόλης μας».

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο ευεργέτης της πόλης, κ. Χαράλαμπος Τσιμάς παραχωρεί έναν απινιδωτή που θα εγκατασταθεί στους χώρους του Πρωτοδικείου Βόλου και θα εκπαιδευτούν κατάλληλα κάποια άτομα για να μπορούν να συνδράμουν αν απαιτηθεί, «καθώς ζούμε σε ένα χώρο που είναι ιδιαίτερα στρεσογόνος από τις λειτουργίες που φιλοξενεί» επισήμανε ο κ. Στρατηγόπουλος.

 

Στην ανάγκη πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων, την αύξηση της αμοιβής τους, και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους για την περίοδο των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων κ. Ιωάννα Παπαδημητρίου. Επιπλέον τόνισε ότι η σημερινή δίωρη αποχή των δικαστικών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους αφορούσε το γεγονός ότι εργάζονται σε ένα δικαστικό μέγαρο με πολλά προβλήματα, δεν υπάρχουν υποδομές ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. «Παρά τις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε, δουλεύουμε επίσης σαββατοκύριακα, το αποδεχόμαστε και θα θέλαμε την κατάλληλη ανταμοιβή που από το 2011 μας στερήθηκε άδικα, καθώς η κυβέρνηση μας έβαλε  στο ενιαίο μισθολόγιο» τόνισε.

Τέλος η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Βόλου, κ. Άννα Ρήγα ευχήθηκε σε όλους, ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και αμεροληψία. Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης να πορεύονται με σεβασμό ο ένας στον θεσμικό ρόλο του άλλου, ώστε να συμβάλλουν στην αμερόληπτη απονομή της δικαιοσύνης. «Το κύρος της έχει πληγεί από συμπεριφορές και ενέργειες προσώπων που θέλησαν να τη χειραγωγήσουν.  Πρόκειται για ένα άσχημο φαινόμενο άσχημο πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι, ειδικά εμείς που ορκιστήκαμε πίστη στο σύνταγμα και τους νόμου και δη σε αυτούς που είναι συνταγματικοί», τόνισε.

Ευχήθηκε επίσης αυτό το δικαστικό έτος να δρομολογηθεί λύση για το δικαστικό μέγαρο ενώ ανέφερε ότι υπάρχου τρία κενά δικαστικών. «Τελευταία χρονιά που σας απευθύνω χαιρετισμό γιατί από τον ερχόμενο Ιούνιο και οι τρεις πρόεδροι θα προαχθούμε», είπε συγκινημένη.

Μοιράσου το άρθρο: