Πήρε το αυτοκίνητο της εν διστάσει συζύγου του κι αυτή τον μήνυσε
15 Σεπ 2019
«Το ασχημόπαπο» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας στο Αχίλλειον
16 Σεπ 2019

Επεισόδια μεταξύ εργαζομένων ΑΓΕΤ και πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων

Μοιράσου το άρθρο:

Αντεγκλήσεις μεταξύ εργαζομένων στην ΑΓΕΤ και διαμαρτυρομένων πολιτών που είχαν κινητοποιηθεί έξω από το λιμάνι του εργοστασίου με αφορμή την έλευση πλοίου που ξεφόρτωνε RDF. Τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών με 50 ακόμη άτομα έσπευσαν στην ΑΓΕΤ για να διαμαρτυρηθούν και όπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της Καύσης των Απορριμμάτων, Στέλιος Λημνιός όλα ξεκίνησαν όταν ακτιβιστές θέλησαν να σηκώσουν πανό. Το πανό σηκώθηκε, οι εργαζόμενοι το κατέβασαν και όταν έγινε προσπάθεια να μπουν στο εργοστάσιο για να το ξανασηκώσουν απωθήθηκαν από εργαζόμενους και υπήρξε αντίδραση.

Η Επιτροπή «ανέβασε» το σχετικό βίντεο ενώ η τροχαία έχει κλείσει τον δρόμο.

Εργαζόμενοι κατά πολιτών. Μήπως θα έπρεπε να μας δουν ως συμμάχους; Ο εχθρός είναι άλλος, πολύ πιο δυνατός και μακριά

Δημοσιεύτηκε από Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου στις Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Η Επιτροπή συνεχίζει να απευθύνει κάλεσμα στη συγκέντρωση για ενίσχυση των δυνάμεών της.

Καράβια πάνε και έρχονται… στην ΑΓΕΤ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καταδικάζει την άσκηση βίας εργαζόμενων της ΑΓΕΤ κατά της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η ταύτιση εργαζόμενων με την εργοδοσία είναι ταξικά απαράδεκτη και μάλιστα όταν οι ενέργειες της εργοδοσίας υπονομεύουν και τη δική τους υγεία.

Τα καράβια με τα αγνώστου προέλευσης και σύστασης σκουπίδια που μεταφέρονται συνεχώς προς καύση στην ΑΓΕΤ, ένα εργοστάσιο μέσα στην πόλη του Βόλου και με απαρχαιωμένη τεχνολογία, δημιουργούν κινδύνους για τους πολίτες και κυρίως τα μικρά παιδιά με τις διοξίνες, τα φουράνια, τα βαρέα μέταλλα και τις άλλες καρκινογόνες ουσίες που εκλύονται.

Οι αρχές, αφού έδωσαν την άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια, παρόλο που ο Βόλος έχει αυξημένα κρούσματα καρκίνου, και η μυρωδιά καμένου πλαστικού είναι διάχυτη στην πόλη, κωφεύουν μπροστά στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών. Μόνο όμως ο αγώνας των πολιτών θα προστατέψει την υγεία τους. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι και κυρίως όσοι έχουν μικρά παιδιά.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: