Ο Αθ. Λιούπης στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων
12 Σεπ 2019
Η λειτουργία των λατομείων Ν. Πηλίου συζητήθηκε στη συνάντηση του Χρ. Μπουκώρου με τον Υφ. Περιβάλλοντος
12 Σεπ 2019

Χρ. Μπουκώρος: Αναγκαία η εγκατάσταση δικτύου σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης στο Βόλο

Μοιράσου το άρθρο:

Ωριαία συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμο Θωμά πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι για ορισμένα από τα ζητήματα είναι ενημερωμένος, ενώ κάποια άλλα αποτελούν αρμοδιότητες του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη ή του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος, καθηγητή κ. Αραβώση και δεσμεύτηκε να απαντήσει πλήρως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να απαντήσει πλήρως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε αναλυτικά στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος τα εξής ζητήματα:

1. Εγκατάσταση δικτύου σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης.
2. Ανησυχία της κοινής γνώμης για την καύση RDF από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία.
3. Εντοπισμός της πηγής της κακοσμίας που ταλαιπωρεί τους πολίτες τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.
4. Συνεργασία και ενίσχυση των προσπαθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον εντοπισμό της πηγής κακοσμίας.
5. Ενίσχυση των προσπαθειών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της μελέτης σχετικά με την αέρια ρύπανση στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Επιπλέον, ο βουλευτής έθεσε και το ζήτημα της συνεργασίας των τοπικών φορέων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξεύρεση λύσεων στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο βουλευτής συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία με στόχο την εξεύρεση όλων των αναγκαίων στοιχείων και λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν, έντονα και δικαιολογημένα, τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Μοιράσου το άρθρο: