Αλλάζουν τα δρομολόγια των γραμμών Νο4 και Νο2 του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου
28 Αυγ 2019
Οι ΜΠΛΕ απόψε στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας
28 Αυγ 2019

Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου Καρδίτσας: ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ είναι μέσα μας!

Μοιράσου το άρθρο:

Βρέθηκε για έβδομη χρονιά στη Σέκλιζα Καρδίτσας ο κρυμμένος ΘΗΣΑΥΡΟΣ.

Τετάρτη 21 Αυγούστου
Στην προσυνάντηση, μικροί-μεγάλοι θυμήθηκαν παλιούς Θησαυρούς, φορώντας μπλουζάκια και ακούγοντας μουσική από προηγούμενες χρονιές. Άκουσαν από την Ομάδα της Βιβλιοθήκης τις οδηγίες, τους νέους κανόνες και πήραν το φάκελο αποστολών / σύστασης των νέων Ομάδων τους.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου
Το πρωί, Οι ΟΜΑΔΕΣ: “ΜΙ-ΛΑ ΡΕ!”, “ΤΟ ΜΙ-ΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ”, “ΦΑ-ΜΙ-Λ(Ι)Α”, “ΣΟΛ-ΙΣΤΕΣ”, “ΚΑΒΟ ΝΤΟ-ΡΟ” συναντήθηκαν στην πλατεία, ξετύλιξαν το κόκκινο νήμα του χρόνου και περιπλανήθηκαν στο χωριό μέσα από Γρίφους και Εικόνες. Παράλληλα, ανάρτησαν στην Ομάδα της Βιβλιοθήκης σέλφις φωτογραφίες με συγκεκριμένους ηλικιωμένους/ες του χωριού, που προέκυψαν από γρίφους.

Το απόγευμα παρουσίασαν τις ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ που είχαν αναλάβει:
• Δραματοποιημένα αποσπάσματα με παράλληλη ανάγνωση από τα Άπαντα του Γιώργου Σουρή.
• Δραματοποιημένα ρομαντικά επεισόδια “καντάδων σε μπαλκόνι” με πρωταγωνιστές ερωτευμένα ζευγάρια: Ερωτόκριτος & Αρετούσα, Ρωμαίος & Ιουλιέτα, Μιμίκος & Μαίρη, Τάσος & Γκόλφω.

Παράλληλα, ετοίμαζαν τις φωτογραφικές τους ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή το βράδυ:
> Αναζήτηση / φωτογράφηση 5 ενήλικων γυναικών που κρατούν στα χέρια τους νυφική φωτογραφία & 5 ενήλικων αντρών που κρατούν στα χέρια τους στρατιωτική φωτογραφία.
> Φωτογράφηση των μελών των Ομάδων με συγκεκριμένο τρόπο (“γελάμε με μάτια κλειστά / μάτια ανοιχτά”).

Στον ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ, οι ΟΜΑΔΕΣ συμμετείχαν σε ένα Seflie Game στην πλατεία και σε αναζήτηση σημείων μες στο χωριό, μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Μοιράσου το άρθρο: