Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για τους αμυγδαλοπαραγωγούς στα Κανάλια και ενίσχυση Δήμου Ζαγοράς
26 Αυγ 2019
Δυο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια για την Ελληνική Ομάδα στην 13η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας
26 Αυγ 2019

“Απαράδεκτο να μην εφημερεύει η Παιδιατρική κλινική”

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ανακοίνωση προέβη το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, για τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού:
“Η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας λόγω έλλειψης Ιατρικού προσωπικού από 23/8/2019 έως και 31/8/2019 θα λειτουργεί μόνο κατά το πρωινό ωράριο ενώ σταματά να ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Αυτό σημαίνει πως από την Παρασκευή 23/08/2019 τόσο τα περιστατικά που νοσηλεύονται όσο και όποια περιστατικά είναι για εισαγωγή στην Παιδιατρική κλινική ,θα διακομίζονται στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείο των Τρικάλων. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας επικοινώνησε και ενημερώθηκε για την κατάσταση με όλους όσους εμπλέκονται στην απόφαση αυτή, και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ την παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, για την εξεύρεση άμεσης λύσης.
Θεωρούμε απαράδεκτο να μην εφημερεύει η παιδιατρική κλινική κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και για μια ακόμη φορά, ζητάμε εφέ νος μεν να επισπευστούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κάλυψη δυο θέσεων μόνιμων Παιδιάτρων, και αφετέρου την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο, για να μπορεί η παιδιατρική κλινική μας να παραμείνει σε λειτουργία όλο το 24ωρο.
Η έλλειψη των ιατρών, οι αγκυλώσεις στη διαχείριση των διαδικασιών αναπλήρωσης των κενών θέσεων, η εξάντληση του ιατρικού προσωπικού δημιουργεί ένα μίγμα που σε καμία περίπτωση δεν κάνει το νοσοκομείο μας ικανό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής.
Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας. Χρειαζόμαστε ΜΟΝΙΜΟΥΣ Γιατρούς τόσους όσους χρειάζονται, για να μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα οι κλινικές μας. Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας από συναδέλφους ιατρούς δεν λύνουν προβλήματα το αντίθετο μάλιστα δημιουργούν.
Ο Ιατρικός σύλλογος Καρδίτσας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και επαγρύπνηση με όλους τους φορείς απαιτώντας αν μη τι άλλο την εξασφάλιση των κατάλληλων δομών υγείας και της ιατρικής κάλυψης του νομού μας, έχοντας πάντα σα γνώμονα την διασφάλιση όλων εκείνων των κατάλληλων συνθηκών εργασίας για τους συναδέλφους ιατρούς ούτως ώστε να μπορούν ανεπηρέαστοι να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες.

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΉ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ
Η ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΉΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ”

Μοιράσου το άρθρο: