Επιστολή του βουλευτή κ. Μαραβέγια προς την πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου 
22 Αυγ 2019
Με 14 επιχειρήσεις στη ΔΕΘ το Επιμελητήριο Μαγνησίας
22 Αυγ 2019

ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ: Καταγγελία για χρήση αστυνομικής βίας

Μοιράσου το άρθρο:

Σε γραπτή καταγγελία προχώρησε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με αφορμή την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας πολιτών, φορέων και σωματείων, στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στο δημαρχείο Καρδίτσας για την επικύρωση της δημοπρασίας των δασικών εκτάσεων στην εταιρεία των αιολικών, η οποία τελικά ματαιώθηκε. Αναλυτικότερα: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή του δήμου Καρδίτσας, που στις εκλογές της 26 του Μάη στηρίχτηκε από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλήρως εναρμονισμένη με την κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, και την παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό άλλωστε υποδηλώνουν και οι αιτιάσεις του δημάρχου, μετά την παρέμβαση των φορέων και των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι πιέζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιήσει αυτές τις πολιτικές.
Στην προσπάθεια αυτή, για άλλη μια φορά με ευθύνη της κυβέρνησης και τις πλάτες της δημοτικής αρχής ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες και χρήση αστυνομικής βίας εναντίον των αγωνιζόμενων φορέων του μαζικού κινήματος, που σταθερά και αταλάντευτα στέκονται απέναντι στην πολιτική αυτή.
Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει απερίφραστα τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.
Δηλώνει πως συνεχίζει τον αγώνα σε όλα τα μετερίζια για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, και ταυτόχρονα του δημόσιου χαρακτήρα της γης, και της ενέργειας η οποία αποτελεί λαϊκή περιουσία.
Δηλώνει ακόμα πως η αναβολή της οικονομικής επιτροπής κάτω από την πίεση των αγωνιστικών παρεμβάσεων του κινήματος δεν πρέπει να προκαλέσει κανένα εφησυχασμό.
Με την μαζικοποίηση των φορέων του μαζικού κινήματος των συνδικάτων, των συλλόγων αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, για να βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την παράδοση της δημόσιας γης στους ιδιωτικούς ομίλους, για ανοίξει ο δρόμος για ριζικότερες αλλαγές και για Ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, με κεντρικό σχεδιασμό».

Μοιράσου το άρθρο: