Ατυχίες αλλά και διακρίσεις για την ομάδα Centaurus στο διαγωνισμό Formula Student (ήχος)
20 Αυγ 2019
Θα ταξίδευε για Σκόπελο με χασίς στις αποσκευές του
20 Αυγ 2019

Προκαταρκτική για ρύπανση περιβάλλοντος μετά από μήνυση της Επιτροπής Πολιτών

Μοιράσου το άρθρο:

Στην Εισαγγελία  υποβλήθηκε ο φάκελος της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που είχε ξεκινήσει την περασμένη Τετάρτη μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν κατά της ΑΓΕΤ για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης rdf.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμεναρχείο ολοκλήρωσε την έρευνα το Σαββατοκύριακο και υπέβαλε χθες στην Εισαγγελία τον φάκελο με τα στοιχεία που συγκέντρωσε, μετά και από την αυτοψία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας, ώστε στη συνέχεια να χρεωθεί η υπόθεση σε κάποιον δικαστικό λειτουργό που θα εξετάσει με τη σειρά του τα στοιχεία, κρίνοντας εάν τελικά η υπόθεση τεθεί στο αρχείο.

«Εμείς θα κάνουμε παρέμβαση στην Εισαγγελία για να εξηγήσουμε και να υποδείξουμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και με τις κινήσεις του πλοίου Fiona αλλά και τον τρόπο που κινήθηκαν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας»επισήμανε το μέλος της Επιτροπής Στέλιος Λημνιός. Όπως εξήγησε,  «έρχονται στοιχεία που μας προβληματίζουν. Τον Ιούλιο 2016, η Ιταλία προσπάθησε να μεταφέρει αυτά τα απόβλητα στο Μαρόκο με στοιχεία που έχουμε. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει το πρόγραμμα αυτό, τα απορρίμματα από Νάπολη σε Μαρόκο με κύριο ενδιαφερόμενο την Lafarge Holcim. Η συλλογή των στοιχείων μας κάνει ανήσυχους.

Αναφορικά με το  θέμα της τοποθέτησης δικτύου μέτρησης αερορύπανσης, ανέφερε ότι η Επιτροπή θα άλλη μια προσπάθεια να διερευνήσει αν η πολιτεία είναι έτοιμη να το κάνει. ‘Το Λονδίνο καλύπτει την διοικητική του έκταση και μετράει ρύπους με ένα κόστος 20.000 ευρώ. Για το Βόλο το κόστος δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Θέλουν να προστατέψουν το μεγάλο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και γι αυτό δεν το τοποθετούν», επισήμανε ο κ. Λημνιός.

Μοιράσου το άρθρο: