Νέα γιατρός ωριλά στο Νοσοκομείο Βόλου
14 Αυγ 2019
Κουμπαράς σε σχήμα καρδιάς για την ενίσχυση του Ειδικού Δ.Σ. Σκιάθου
14 Αυγ 2019

Και νέο φορτίο “εναλλακτικού καυσίμου” στο λιμάνι της ΑΓΕΤ-Διακοπή εκφόρτωσης ζητά η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών

Μοιράσου το άρθρο:

Νέο φορτίο με “εναλλακτικά καύσιμα” ξεφορτώνεται σήμερα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ. Τη διακοπή της εκφόρτωσης ζήτησαν από τον εισαγγελέαα Βόλου η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών καταγγέλλοντας ότι το καύσιμο που μετέφερε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ  το πλοίο Altay είναι παρόμοιο με αυτό που ξεφόρτωσε το Φιόνα, το οποίο όπως η επιτροπή απέδειξε, πραγματοποίησε διαφορετική διαδρομή από αυτή που διαθέτουν οι επίσημες λιμενικές αρχές. “Μιλάμε για φορτίο από πόλεις της Ισπανίας που έχουν πρόβλημα με τοξικά απόβλητα” επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της Επιτροπής Στέλιος Λημνιός. Επιπλέον ανέφερε ότι από την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, το “Φιόνα”, είχε κάνει διαφορετική διαδρομή από αυτή που επίσημα καταγράφηκε.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κάλεσε τους πολίτες να παραστούν στα δικαστήρια όπου στη μία το μεσημέρι θα κατατεθούν τα νέα στοιχεία και θα ζητηθεί η διακοπή της φορτοεκφόρτωσης. “Κάθε 10 ημέρες ξεφορτώνει και ένα πλοίο με τρεις τόνους σκουπίδια ύποπτης προέλευσης.  Χθες παραλάβαμε ως Επιτροπή Αγώνα Πολιτών την έγγραφη απάντηση από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την πορεία του πλοίου Φιόνα. Ο καπετάνιος του έλεγε  ότι ήλθε από Σαλέρνο  της Ιταλίας και εμείς αποδείξαμε ότι ήλθε από Ισπανία και πόλεις με τοξικά απόβλητα. Το υπουργείο μας απαντά ότι το πλοίο ήταν στο Σαλέρνο από 18-21 Ιουλίου και φόρτωνε. Πως το πλοίο στις 21 Ιουλίου έφθασε στο λιμάνι της Αγριάς, ούτε  πύραυλος να ήταν. Ο πλοίαρχος στο λιμενικό άλλα έλεγε. Το υπουργείο Ναυτιλίας δεν λέει ψέματα, αλλά πήρε πλαστά σήματα” εξήγησε ο κ. Λημνιός.

Επιπλέον ο κ. Λημνιός ανέφερε ότι οι δειγματοληψίες που κάνουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας στα φορτία δεν είναι αυτές που θα αποδείκνυαν ότι κάτι συμβαίνει με το εναλλακτικό καύσιμο. “Λαμβάνουν ένα δείγμα για κάθε 1000 κιλά και εξετάζουν μόνο την ύπαρξη υδραργύρου και χλωρίου και όχι άλλα που μπορεί να βλάπτουν τον άνθρωπο, όπως τα βαρέα μέταλλα, άλλοι τοξικοί ρύποι, αρσενικό ή ραδιενέργεια. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι” τόνισε και έκανε λόγο για “προσχεδιασμένο έγκλημα της Ιταλικής Καμόρα με τους συνεργάτες τους στην Ελλάδα”

Η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, μέλος της επιτροπής, σήμερα το  μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια, ανέφερε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του νηολογίου, το προηγούμενο λιμάνι όπου είχε «δέσει» το Altay ήταν το Σαλέρνο της Ιταλίας και πριν από αυτό είχε καταπλεύσει στο Ορισάνο της Σαρδηνίας.  «Έχουμε έγγραφο στα χέρια μας που αναφέρει ότι έγινε δήμευση του φορτίου στο Σαλέρνο, το οποίο θα πήγαινε στο Ορισάνο, καθώς ήταν παράνομο, επικίνδυνο και τοξικό το φορτίο. Δεν είχε λόγο να πάει στο Ορισάνο, καθώς δεν υπήρχε κέντρο διαλογής απορριμμάτων.  Σε συνδυασμό με το προηγούμενο πλοίο «Fiona» και της ύποπτης διαδρομής, μας δημιουργούνται συνεχώς αμφιβολίες και γι’ αυτό ήρθαμε σήμερα στον Εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσουμε τη διακοπή της εκφόρτωσης» δήλωσε η κ. Ιφιγένεια Ηλιοπούλου. Η ίδια εκτίμησε ότι το φορτίο του πλοίου ενδέχεται να είναι 3.000 τόνοι, όπως συνήθως.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών
Στις 28/7 το πλοίο Fiona με τη συγκάλυψη Αγοραστού-Κολινδρύνη – Μπέου και των διαβρωμένων υπηρεσιών τους δραπέτευσε από τον Βόλο, ενώ θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, τόσο ο πλοίαρχος του πλοίου όσο και ο διευθυντής του αποτεφρωτήρα.
Θα έπρεπε επίσης να σταματήσει η εκφόρτωση των τοξικών/πιθανότατα ραδιενεργών αποβλήτων και να γίνει κατάσχεση στο πλοίο. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με την κερδοφορία της πολυεθνικής γαλλο-ελβετικών συμφερόντων LAFARGE.
Σήμερα έφθασε νέο πλοίο, νέο επικίνδυνο φορτίο, νέο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας.
Η χθεσινή έγγραφη  απάντηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προς την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου δεν αφήνει αμφιβολίες για την ύποπτη προέλευση του FIONA και τις αλλοιώσεις της δορυφορικής παρακολούθησής του.
Σήμερα στις 13:00 η Επιτροπή Αγώνα θα κάνει νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ας είμαστε εκεί! Γιατί η υγεία μας έχει προτεραιότητα!!
Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια της μαφίας – ντόπιας και διεθνούς-συνεχίζεται ολοένα και πιο δυναμικά.

Μοιράσου το άρθρο: