Συνάντηση Κ. Μαραβέγια με Κώστα Τσιάρα
2 Αυγ 2019
Κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για μπλοκάρισμα της δημοπρασίας δασικών εκτάσεων
2 Αυγ 2019

Βράβευση μαθητών του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου από τον Βολιώτη ερευνητή Δ. Ηλιόπουλο

Μοιράσου το άρθρο:

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, στις 11 π.μ.,  στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση  βράβευσης τριών μαθητών του σχολείου,  από τον κ. Δημήτριο Ηλιόπουλο, για τις εργασίες τους σχετικά με τη χρήση κι αξιοποίηση των βοτάνων κι αρωματικών φυτών του Πηλίου .

Ένα σημαντικό επίτευγμα για το 30ό Δ. Σχ. Βόλου είναι η διάνοιξη δρόμων επαφής των μαθητών του με ανθρώπους που διακρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, κοινωνικοοικονομικών, πολιτιστικών χώρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Χαρ. Ηλιόπουλος , ο γνωστός πολυβραβευμένος βολιώτης ερευνητής και συνιδρυτής & CEO στην εταιρεία βιοτεχνολογίας ATTICA SCIENCES BIOTECH RESEARCH στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ , που στοχεύει στην ανακάλυψη φαρμάκων για ασθενείς με καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Ηλιόπουλου είναι πλούσιο, σε ηλικία μόλις 30 ετών, εξαιτίας του ερευνητικού του έργου και της ποιότητας των δημοσιεύσεων του, εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο αντικαρκινικό κέντρο Dana-Farber στην Βοστώνη.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε από την Βοστώνη στο Λος Αντζελες, όπου εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA), και ίδρυσε και διηύθυνε το Κέντρο Συστηματικής Βιοιατρικής (Center for Systems Biomedicine). Όλα αυτά δεν εμπόδισαν τον Δημήτρη Ηλιόπουλο να είναι κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Βόλο. Είναι ενεργό μέλος και Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων», διά του οποίου προσφέρει κάθε καλοκαίρι βραβείο στον πρώτο εισαχθέντα σε Ιατρική Σχολή από όλη τη Μαγνησία.

Το ενδιαφέρον του όμως για τη γενέτειρα αλλά και για την προαγωγή της Παιδείας επεκτείνεται και σε δράσεις υιοθέτησης και στήριξης του 30ού δ. σχ. Βόλου. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στο να προσεγγίσουν τον επιστήμονα, τον ερευνητή , το συμπατριώτη αλλά και τον άνθρωπο.

Μοιράσου το άρθρο: