ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ: Να αποζημιωθούν στο 100% οι αγρότες για τις ζημιές από το χαλάζι
23 Ιούλ 2019
Σύλληψη 14 κατασκηνωτών στην “Παρίσαινα” του Ανατολικού Πηλίου
23 Ιούλ 2019

Για 9η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους «SIFFY» στη Σκόπελο

Μοιράσου το άρθρο:

Για ένατη χρονιά φέτος στη Σκόπελο διοργανώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σκοπέλου για Nέους (SIFFY, Skopelos International Film Festival for Youth) ηλικίας 8 – 18 ετών, που διαρκεί μια εβδομάδα.

Δεκαπέντε (16) παραγωγοί-σκηνοθέτες (filmmakers) απ’ όλο τον κόσμο καλούνται να συνεργαστούν με περίπου 120 παιδιά για πέντε ημέρες. Τα παιδιά γίνονται σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί στις δικές τους ταινίες μικρού μήκους.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ έχει ένα συγκεκριμένο θέμα. Φέτος θα ασχοληθούμε με «Τα χρώματα », θέμα για το οποίο τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μαθήματα-ομιλίες έτσι ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και και να μπορέσουν να πάρουν ιδέες για τη δημιουργία του σεναρίου της δικής τους ταινίας. Θα γίνουν ομιλίες για τη σημασία των χρωμάτων στη ζωή μας, το χρώμα σε σχέση με τα ζώα, για τη συσχέτιση των χρωμάτων με την ψυχολογία, τον φυλετικό ρατσισμό, για τα χρώματα στην εικιαστική τέχνη και στον κινηματογράφο αλλά και τη σημασία που έχει το χρώμα στην καθημερινή μας ζωή.

Όλες οι ταινίες προβάλλονται την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, 2 Αυγούστου στις 21:00, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου της χώρας Σκοπέλου. Οι καλύτερες από αυτές θα προβληθούν σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Παλαιότερες ταινίες έχουν προβληθεί στην Κίνα, την Αγγλία, την Κορέα, την Ισπανία και πολύ γνωστά φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκετές από αυτές έχουν κερδίσει κινηματογραφικά βραβεία. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ να ταξιδέψουν στην Κορέα, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή τους σε άλλα φεστιβάλ.

Οι διοργανωτές του SIFFY FESTIVAL

Jill Somer (Διευθύντρια)

Σούλα Πατσή-Κορέντη

Σεραφείμ Κονταξής

Κωνσταντίνος Μπατάκας

Μοιράσου το άρθρο: