Καταπλέει τη Δευτέρα το κρουαζιερόπλοιο Club Med 2
19 Ιούλ 2019
Εκδηλώσεις που στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
19 Ιούλ 2019

ΔΕΥΑΜΒ: Και νέα δολιοφθορά στο υδραγωγείο των Κάτω Λεχωνίων

Μοιράσου το άρθρο:

Και νέα εκτεταμένη δολιοφθορά καταγγέλλει η ΔΕΥΑΜΒ στο υδραγωγείο Άνω Λεχωνίων που διαπιστώθηκε σήμερα από τα συνεργεία της επιχείρησης και συνέβη νωρίτερα σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ζημιές που προκλήθηκαν χαρακτηρίζονται σημαντικές ενώ όπως τονίζει οι πολίτες είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν τις «αυθαίρετες παρεμβάσεις αγνώστων» ενώ η πράξη είναι ποινικά κολάσιμη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιχείρησης, «από την αυτοψία συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Άγνωστοι προχώρησαν, σε παράνομο χειρισμό (κλείσιμο) δικλείδας του εξωτερικού υδραγωγείου, με αποτέλεσμα τη θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού στη δεξαμενή των Άνω Λεχωνίων, σε σημείο ανάντη αυτής.

Η βλάβη, λόγω πλημμυρισμού των παρακείμενων κτημάτων, έγινε σχετικά γρήγορα αντιληπτή και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησαν άμεσα στον κατάλληλο χειρισμό της εν λόγω δικλείδας (άνοιγμα) και στην προσωρινή αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αγωγού.

Αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης της ΔΕΥΑΜΒ είναι το γεγονός ότι δεν διεκόπη η υδροδότηση της Τ.Κ. των Άνω Λεχωνίων και δεν προκλήθηκαν σοβαρότερες βλάβες από την είσοδο αέρα στο κλειστό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού.

Είναι η πολλοστή φορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που η ΔΕΥΑΜΒ καλείται να αντιμετωπίσει με επείγοντα χαρακτήρα, τα αποτελέσματα των δολιοφθορών που προκαλούν οι εν λόγω «άγνωστοι» στα δίκτυα και στις εγκαταστάσεις της, στην Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων.

Επισημαίνεται ότι, εκτός από την περιττή κατασπατάληση πόρων για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων των δολιοφθορών (κατεστραμμένα λειτουργικά δίκτυα ύδρευσης, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, μηχανήματα κλπ) που επιβαρύνουν το σύνολο των πολιτών του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, η αυθαίρετη επέμβαση αγνώστων στις εγκαταστάσεις της με σκοπό τη δολιοφθορά, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη Δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη υδροδότηση των πολιτών και επισύρει ποινικές κυρώσεις»

 

 

Μοιράσου το άρθρο: