Κατάσχεση αφορολόγητων τσιγάρων και λαθραίου καπνού
17 Ιούλ 2019
Βραβεύτηκε ο Σταθμός του Ντε Κίρικο μέσα από την φωτογραφική ματιά της Ε. Παπαθανασίου
17 Ιούλ 2019

Βίντεο – Η εξωτική Αλόννησος «χορεύει»!

Μοιράσου το άρθρο:

Με ένα ξεχωριστό βίντεο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου εύχεται καλό καλοκαίρι και προσκαλεί τους φίλους των ποιοτικών διακοπών να επισκεφτούν τον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων. Τα πρασινογάλαζα νερά, η γραφική Παλιά Αλόννησος και  τα  μαγευτικά ψαροχώρια συνέθεσαν το ονειρικό σκηνικό του 5ου  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου  και την πολύτιμη συνεισφορά της «Hellenic Seaways» ως Μέγα Χορηγού και  της «ΑΝΕΣ Ferries» ως Υποστηρικτή.

Δεκάδες ήταν οι χορευτές όλων των ηλικιών που ταξίδεψαν μέχρι την Αλόννησο μεταξύ 1 και 3 Ιουλίου, προκειμένου να ξεδιπλώσουν το  ταλέντο τους και να παρασύρουν ένα ολόκληρο νησί στου ρυθμούς των παραδοσιακών χορών από όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ελληνισμού!  Εξάλλου, η θετική ενέργεια, η δράση και το αίσθημα της αναζωογόνησης αγγίζουν κάθε πτυχή του προορισμού. Περιπατητικές διαδρομές, καταδύσεις και  θαλάσσια σπορ ανεβάζουν την αδρεναλίνη με φόντο το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο πως στο άμεσο μέλλον αναμένεται να λειτουργήσει στην Αλόννησο το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας που θα «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του σε ναυάγια και μυθικούς κόσμους χιλιάδων ετών! «Χίλια καλώς να σμίξουμε» λοιπόν, όπως κάθε χρόνο παρακινεί και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου που στόχο έχει την ανάδειξη του Πολιτισμού και την αναβίωση διαχρονικών εθίμων και παραδόσεων στο νησί.

 

Μοιράσου το άρθρο: