Συνάντηση Μεϊκόπουλου- Πρόεδρου Αποσταγματοποιών- Οινοποιητικού Ν. Αγχιάλου
15 Ιούλ 2019
Νεαρός συνελήφθη για αρπαγή ανήλικης μετά από μήνυση της μητέρας της
16 Ιούλ 2019

«Οικειοθελής εξαθλίωση με αντάλλαγμα τον Παράδεισο»

Υπόθεση πιθανής απάτης εξετάζει η Εισαγγελία Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Υπόθεση πιθανής απάτης εξετάζει η Εισαγγελία Βόλου. Γιαγιά, κόρη και εγγονή που ζουν στο ίδιο σπίτι στη Ν. Ιωνία, φαίνεται να έχουν πέσει θύμα ενός 27χρονου άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία που υποβλήθηκε από γείτονες,  αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά από την 55χρονη κόρη, υποσχόμενος ότι η «ψυχή της θα πάει στον παράδεισο».

Η 55χρονη γυναίκα δεν είναι το μόνο θύμα αυτής της υπόθεσης, καθώς παρότι τα εισοδήματα των τριων γυναικών, αγγίζουν τα 2.000 ευρώ, από συντάξεις και άλλα εισοδήματα, στο σπίτι δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό, ενώ στην 80χρονη γιαγιά, την 55χρονη κόρη και την 35χρονη εγγονή προσφέρουν φαγητό οι γείτονες.

Οι γείτονες των τριών γυναικών,  πριν από περίπου έναν μήνα επισκέφθηκαν την Εισαγγελία και κατέθεσαν καταγγελία. Η Εισαγγελία, αναφέρουν οι πληροφορίες, ενημέρωσε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, προκειμένου να γίνει αυτοψία στο σπίτι, για να διαπιστωθεί εάν ισχύουν οι καταγγελίες, ενώ ζητήθηκε ψυχιατρική αξιολόγηση των τριών γυναικών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι τουλάχιστον η μία πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια, και αν χρειαστεί θα διαταχθεί η ακούσια νοσηλεία της σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Εάν επαληθευτούν τα παραπάνω, θα ζητηθεί δικαστική συμπαράσταση, ώστε μετά από υπόδειξη της Δικαιοσύνης να αναλάβει τρίτος τη διαχείριση των χρημάτων τους. Εάν ισχύει η καταγγελία θα ζητηθεί προκαταρτική έρευνα σε βάρος του 27χρονου, που αναζητείται, για να εξεταστεί κατά πόσο εκμεταλλεύεται την 55χρονη και αν συντρέχουν τελικά λόγοι για την άσκηση εκ μέρους της Εισαγγελίας ποινικής δίωξης για την κατηγορία της απάτης.

 

Μοιράσου το άρθρο: