Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές από την χαλαζόπτωση
11 Ιούλ 2019
Ο ξεχωριστός Κωνσταντινοπολίτης, συγγραφέας και μεταφραστής, Άρης Τσοκώνας
12 Ιούλ 2019

Προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Μοιράσου το άρθρο:

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς παράγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος Ζαγοράς, Πατής Κουτσάφτης, κατά παντός υπευθύνου, για μη ασφαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Ο κ. Κουτσάφτης κατέθεσε πριν από περίπου ένα μήνα μήνυση στην Εισαγγελία, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου της δομής υγείας και στην οποία έκανε λόγο για πλημμελή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, με συνέπεια να δημιουργείται κίνδυνος για τη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας παρέλαβε τη μήνυση και παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, από την οποία θα διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες του δημάρχου και θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται το Κέντρο Υγείας.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη ανατεθεί σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα καλέσει για κατάθεση τον εκτελούντα χρέη διευθυντή στη μονάδα, όπως και άλλους εμπλεκόμενους, ενώ μετά το πέρας της έρευνας θα μεταβιβάσει στον εισαγγελέα τον φάκελο, για να κριθεί εάν διαπράχθηκε κάποιο ποινικό αδίκημα, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη ή η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

Όπως έχει καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ στο παρελθόν, στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δεν προβλέπεται και ούτε υπάρχει ορθοπεδικός και όταν χτυπήσει κάποιος πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου για ορθοπεδική κάλυψη. Επίσης δεν μπορεί να καλύψει μικροβιολογικές εξετάσεις.

Μοιράσου το άρθρο: