Στην Καρδίτσα, στο πολιτικό του γραφείο, σήμερα και ο αύριο ο Υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας
12 Ιούλ 2019
Heartcord Festival στη Λίμνη Πλαστήρα
12 Ιούλ 2019

Απολογισμός δράσεων και νέα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Μοιράσου το άρθρο:

Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού, κάνει απολογισμό των δράσεων  που έλαβαν χώρα στο Ωδείο και στις οποίες συμμετείχε το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία αυτή τη χρονιά να έρθουν σε γνωριμία με διάφορα όργανα όπως : πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο, μπουζούκι, λαούτο, φλογέρα, φλάουτο, τρομπέτα, όπως και ασχοληθούν με τη μονωδία-έντεχνο τραγούδι, τη θεωρία της μουσικής και την αρμονία. Στο Ωδείο  λειτούργησε επίσης φέτος το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας του οποίου την επιμέλεια είχε η καθηγήτρια Χικάρου Ελευθερία. Στις 22 Ιουνίου έγινε η τελική γιορτή λήξης του τμήματος με επιτυχία, προσδοκώντας βέβαια οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες να κατευθυνθούν από την επόμενη σχολική χρονιά στο μουσικό όργανο της επιλογής τους.

Επίσης δημιουργήθηκαν τα εξής σύνολα:

– Φωνητικό σύνολο ΔΩΑ με υπεύθυνη την καθηγήτρια του Ωδείου, πιανίστα και μαέστρο, κ. Σαμαρτζή Μαριάννα
-Σύνολο λαϊκής μουσικής με υπεύθυνο τον καθηγητή του Ωδείου κ. Ακρίβο Ιωάννη
– Ορχηστρικό σύνολο καθηγητών/τριών και μαθητών/μαθητριών του Ωδείου με υπεύθυνους τους διδάσκοντες στο ΔΩΑ κ Σιάρρα Ιωάννη –καθηγητή βιολιού και την κ. Γαρδικλή Ευφροσύνη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου .
-Νεανική και παιδική χορωδία με υπεύθυνη την καθηγήτρια του Ωδείου, πιανίστα και μαέστρο, κ. Σαμαρτζή Μαριάννα
– Σύνολο ροκ-ποπ-τζαζ με υπεύθυνο τον καθηγητή ηλεκτρικής κιθάρας του Ωδείου Εμφιετζίδη Ιωάννη.
Η συμμετοχή στα παραπάνω σύνολα ήταν δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εξής συναυλίες :

20 Δεκεμβρίου – Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου, με συμμετοχή του φωνητικού συνόλου, της μουσικής προπαιδείας, της παιδικής –νεανικής χορωδίας ,του ορχηστρικού συνόλου και του ροκ-ποπ-τζαζ σχήματος του ωδείου.

Οι ετήσιες μαθητικές συναυλίες όλων των σπουδαστών του Ωδείου σε όλα τα μουσικά όργανα.

21 Ιουνίου– Συμμετοχή του φωνητικού συνόλου και της παιδικής-νεανικής χορωδίας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία Αλμυρού για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρα της μουσικής.

23 Ιουνίου– Καλοκαιρινή γιορτή λήξης του ΔΩΑ με τίτλο «Στα μονοπάτια της παράδοσης» με συμμετοχή όλων των μαθητικών συνόλων και πάντα με την αρωγή-συμμετοχή των καθηγητών/τριών του Ωδείου μας, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου.

Για το σχολικό έτος 2019-2020 προτείνεται να λειτουργήσουν νέα τμήματα διδασκαλίας μουσικών οργάνων.

Συγκεκριμένα πρόκειται να συσταθεί τμήμα Ακορντεόν και παραδοσιακών οργάνων-Κανονάκι (εφόσον υπάρξουν οι ανάλογες εγγραφές).

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται να ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου.
Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την ακριβή ημέρα έναρξης των εγγραφών.

Μοιράσου το άρθρο: