Διακόσια μηχανήματα σε ετοιμότητα λόγω αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά
10 Ιούλ 2019
Στην ΣΟΒΕΛ -εκ νέου- το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
10 Ιούλ 2019

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα ζήτησαν από την Επιθεώρηση Εργασίας Σωματεία του ΠΑΜΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα  και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ζήτησε αντιπροσωπεία Εργατικών Σωματείων που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, κάνοντας σήμερα το πρωί παρέμβαση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, στο Βόλο και ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας.

Συγκεκριμένα, η Αντιπροσωπεία των Σωματείων τόνισε ότι όπου υπάρχει εργασία σε εξωτερικούς χώρους και η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38 βαθμούς κελσίου, θα πρέπει άμεσα να διακόπτονται όλες οι εργασίες και να καταβάλλεται στους εργαζόμενους το ημερομίσθιο, όπως επίσης και σε κλειστούς χώρους που οι εργασίες αφορούν χυτήρια ή βαριά μεταλλική βιομηχανία. Επίσης τόνισαν ότι κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει με οικοδομικές εργασίες, αλλά και με εργαζόμενους στους Δήμους, ειδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου.

Επίσης ζήτησαν, στους κλειστούς χώρους των εργοστασίων και στους χώρους παραγωγής θα πρέπει να υπάρχει καλός εξαερισμός, κλιματιζόμενες αίθουσες και τακτικά διαλείμματα για να ανακουφίζεται ο οργανισμός των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση.

«Όλα αυτά αποτελούν μέσο πίεσης για την εργοδοσία, η οποία θεωρούμε ότι «δεν ιδρώνει το αυτί της», οπότε το ΣΕΠΕ με κλιμάκια συνδικαλιστών πρέπει να παρέμβει στους χώρους δουλειάς, για να εφαρμοστεί έστω κι αυτή η «κουτσουρεμένη» εργατική νομοθεσία για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που ήδη υπάρχει και οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει», τόνισε ο Κώστας Στεργίου.

Από την εικόνα που έχουν οι συνδικαλιστές, υπάρχουν καταγγελίες ότι τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων καταπατούνται, ενώ υπάρχουν πολλοί εργασιακοί χώροι, που σε ένα μεγάλο βαθμό οι κανόνες αυτοί τηρούνται, ενώ ο πρόεδρος ων μεταλλεργατών επισήμανε ότι σχεδόν σε κανέναν εργασιακό χώρο δεν υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για να ξεκουράζεται ο εργαζόμενος.

Μοιράσου το άρθρο: