Κάθε ποίημα είναι κατά κάποιον τρόπο ένα φιλί που δίνει κανείς στον κόσμο
10 Ιούλ 2019
Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα ζήτησαν από την Επιθεώρηση Εργασίας Σωματεία του ΠΑΜΕ
10 Ιούλ 2019

Διακόσια μηχανήματα σε ετοιμότητα λόγω αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά

Μοιράσου το άρθρο:

Με το μητρώο των μηχανημάτων έτοιμο, με δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής  να περιπολούν, με το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας σε ετοιμότητα, απαντάει ο νομός Μαγνησίας στον αυξημένο κίνδυνο για πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών  και των ανέμων που επικρατούν στην Μαγνησίας και με το δείκτη  επικινδυνότητας  να βρίσκεται στο 4.


Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη  δήλωσε ότι το συντονιστικό συγκλήθηκε με στόχο τον καλύτερο συντονισμό φορέων, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δήμοι για όλες τις ενέργειες. Επεσήμανε ότι  «μετά το συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τοπικά συντονιστικά μνημόνιο ενεργειών και να μας ενημερώσουν ποιοι είναι οι χώροι για την απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση εκκένωσης», ενώ συνεχίζοντας επεσήμανε ότι  η Π.Ε. Μαγνησίας έχει ήδη έτοιμο μητρώο μηχανημάτων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία  σε όλη τη Μαγνησία. Τόνισε δε  την αναγκαιότητα ο κάθε φορέας να γνωρίζει ποιες είναι οι αρμοδιότητες που έχει, ενώ εξήρε κάποιους δήμους οι οποίοι έχουν αποστείλει
πρακτικό ενεργειών. Τέλος η κ. Κολυνδρίνη υπογράμμισε ότι  σε επιφυλακή βρίσκονται πάνω από 200 μηχανήματα.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του  Διοικητική της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στον σημερινό  υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, αναφέρθηκε  στις ιδιαιτερότητας του Νομού – χερσαίας και νησιωτικής Μαγνησίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι  «Οχήματα και προσωπικό είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα κι εμείς και οι Δήμοι, το  Δασαρχείο, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό για να είμαστε έτοιμοι σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς». Ο κ. Πόζογλου ολοκληρώνοντας είπε ότι στο νομό περιπολούν  34 οχήματα,  και μαζί με τα βοηθητικά συνολικά 40. Οι δε περιπολίες θα είναι ενισχυμένες και με την παρουσία των εθελοντικών ομάδων και από το Δασαρχείο.

Μοιράσου το άρθρο: