Καλοκαιρινές μουσικές εικόνες
10 Ιούλ 2019
Μείωση των εκπομπών διοξειδίου με την ενίσχυση των Δημόσιων Συγκοινωνιών
10 Ιούλ 2019

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ολικό λίφτινγκ στον ΣΥΡΙΖΑ – Ας μην είμαστε φοβικοί στις διευρύνσεις»

Μοιράσου το άρθρο:

Την ανάγκη, ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ένα ολικό «λίφτινγκ» του πολιτικού και κομματικού του προφίλ, επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο βουλευτής του κόμματος στη Μαγνησία, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας για το κόμμα.

«Στην πολιτική πρέπει πρώτα από όλα να είναι κανείς ρεαλιστής και να αποδέχεται την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως όντως, έχουμε μια καθαρή νίκη και αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας αφενός, αφετέρου όμως, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τον εδραιώνει ως κυρίαρχο πόλο γύρω από το οποίο θα χτιστεί η καινούργια Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη» τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος, προσθέτοντας πως οι πολίτες προσδοκούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα μεγάλο ανοιχτό, σύγχρονο κόμμα, το οποίο θα μπορεί να εκφράζει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που μπορεί να ξεκινούν από το φάσμα της Αριστεράς, αλλά μπορεί να έχουν μήτρα και από τη σοσιαλδημοκρατία, από το Κέντρο, ακόμη και από τη μετριοπαθή Δεξιά.

Έφερε μάλιστα, ως παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ, το 1981, το οποίο ως χώρος μπόλιασε πάρα πολλούς πολίτες, οι οποίοι μπορεί να διαφορετικές αφετηρίες, είχαν όμως, κοινή ιδεολογική μήτρα.

«Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε ή να είμαστε φοβικοί μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις» επισήμανε ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι  οι διευρύνσεις δεν σημαίνει ότι αποτάσσεις ή απαλείφεις τη δική σου ιδεολογικά χροιά, απλά λειτουργούν ως «μπόλιασμα» με τον κόσμο που έχει απογοητευτεί από όλες τις πολιτικές που ασκήθηκαν στο παρελθόν και επιζητά κάτι καινούργιο μέσα από το οποίο θα μπορεί να εκφραστεί.

Μοιράσου το άρθρο: