Διερεύνηση εφαρμογής ενιαίου συστήματος εισιτηρίων για πράσινες μεταφορές
9 Ιούλ 2019
Φωτιά σε κατοικία στη Μακρυράχη και όχι μόνο
9 Ιούλ 2019

Το τριήμερο 12-14 Ιουλίου το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ν. Αγχιάλου

Μοιράσου το άρθρο:

Οκτώ χώρες συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Ν. Αγχίαλο που ξεκινά την Παρασκευή 12 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 στη Ν. Αγχίαλο. Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου, η «Μαγνήτων Κιβωτός» και το Επιμελητήριο, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου.

Στο φεστιβάλ φέτος θα συμμετάσχουν, εκτός της Ελλάδας , η Βραζιλία, η Παραγουάρη, ο Παναμάς, η Μολδαβία, η Βουλγαρία καιη  Ρουμανία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν καθημερινά με παρέλαση στις 8 το βράδυ, από την κεντρική πλατεία της Ν. Αγχιάλου στον κάθετο πεζόδρομο, που συναντά τον παραλιακό πεζόδρομο, μέχρι το χώρο της γιορτής κρασιού όπου στις  9 το βράδυ θα ξεκινούν οι εκδηλώσεις και θα διαρκούν ως τα μεσάνυχτα, ενώ την τελευταία μέρα θα γίνει γλέντι ε τη συμμετοχή όλων των ομάδων.

Σκοπός η φιλία και συναδέλφωση των λαών

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προαγωγή υψηλών αξιών, όπως η ενδυνάμωση της ειρήνης, της φιλίας, η συναδέλφωση των λαών, η εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού, του φανατισμού, αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με δράσεις, όπως η διάδοση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων κάθε χώρας, τόνισε ο γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτός»,  Νίκος Τσούκας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε, οι ξένες αποστολές κατά την παραμονή τους στη Νέα Αγχίαλο θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στον Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο, ενώ θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους και στη Μακρινίτσα και στον Αλμυρό.

Οι επιμέρους σκοποί του φεστιβάλ είναι η παρουσίαση και η ανταλλαγή απόψεων επί πολιτιστικών θεμάτων συγκεντρώνοντας μαζί άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων. Η ενίσχυση στην κατανόηση άλλων πολιτισμών, με την ανάπτυξη μιας ανεκτικής στάσης στις πολιτισμικές διαφορές και το σεβασμό για τις εθνικές ιδιαιτερότητες.

Η καθιέρωση και η ενίσχυση διεθνών επαφών με κοντινές και μακρινές χώρες του εξωτερικού, με την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών και η δημιουργία συνθηκών για στενή επικοινωνία των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Τσούκα, σκοπός είναι να ψυχαγωγηθούν και να εμπλουτιστούν οι πολιτισμικές γνώσεις των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου και της ευρύτερης περιοχής.

Βάση πολιτισμού
Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου Βασίλης Ασδεράκης  τόνισε ότι η ιδέα του φεστιβάλ που γίνεται εδώ και έξι χρόνια, είναι η δημιουργία μιας βάσης πολιτισμού στη Ν. Αγχίαλο, που θα τονώσει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής, ενώ δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε και είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν 12 ακόμη χώρες, λόγω της μικρής διάρκειας του φεστιβάλ.
Μάλιστα ανέφερε ότι ακύρωσε τη συμμετοχή του το Ισραήλ, λόγω ενός ατυχήματος, ενώ Αλγερία και Ν. Αφρική δεν πρόλαβαν να βγάλουν βίζα.

Ο πολιτιστικός τουρισμός φέρνει έσοδα
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης είπε ότι το Επιμελητήριο δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση και πρόσθεσε ότι αν δεν υπήρχε ο πρόεδρος των επαγγελματιών δεν θα υπήρχε φεστιβάλ. Όπως είπε, το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια, καθώς υπάρχει δυνατότητα διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να φέρει έσοδα στην περιοχή μας.

Μοιράσου το άρθρο: