Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία στη Μαγνησία
7 Ιούλ 2019
Χωρίς εφορευτικές επιτροπές αλλά με ικανοποιητική προσέλευση οι εκλογές
7 Ιούλ 2019

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις

Μοιράσου το άρθρο:

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν στον Βόλο αύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και δίνει οδηγίες σε εμπόρους και καταναλωτές.
«Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση. Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με ποσοστά που θα αγγίζουν το 50% και θα κλιμακωθούν μέχρι και σε ποσοστά 70%.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν επιχειρηματίες μέλη, οι οποίοι καλοπροαίρετα και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές, αλλά καταφεύγουν στη χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Χρειάζεται να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι παράνομη και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους καταστηματάρχες, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν γενικευμένο ποσοστό έκπτωσης.

«Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης» καταλήγει η ανακοίνωση.
Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτείνει στα μέλη του να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 14 Ιουλίου, δηλ. την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Μοιράσου το άρθρο: