Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε Βελεστίνο, Σκόπελο και Σέσκλο
3 Ιούλ 2019
Φώτης Χατζηδημητρίου :”Η Νέα Ιωνία, τα ένοχα μισόλογα και το ευρύτερο κάδρο της ανασυγκρότησης”
3 Ιούλ 2019

Σε σπιρομέτρηση υποβλήθηκαν σήμερα υπάλληλοι της Π.Ε. Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Σε σπιρομέτρηση υποβλήθηκαν σήμερα υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας στο πλαίσιο αιτήματος του Συλλόγου Εργαζομένων. Τις εξετάσεις έκανε η μονάδα σπιρομέτρησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που από το πρωί βρίσκεται στο διοικητήριο. Συνολικά αναμένεται να εξεταστούν πάνω από 60 εργαζόμενοι από τρεις γιατρούς ενώ η εξέταση θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο για να καλυφθεί το σύνολο των εργαζομένων.

Η Ευδοξία Γώγου, γενικός γιατρός στο Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ. και συνεργάτης της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι γίνεται σπιρομέτρηση σε καπνιστές και πρώην καπνιστές σε μια προσπάθεια να διαγνωστεί έγκαιρα και να αντιμετωπιστεί η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Σύμφωνα με τη γιατρό, η ΧΑΠ, οφείλεται κατά 90-95% στο κάπνισμα και με τις μετρήσεις, που γίνονται στον γενικό πληθυσμό, γίνεται προσπάθεια να ανιχνευτούν νέα περιστατικά ΧΑΠ.

 

Στόχος της σημερινής δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, ώστε να κόψουν το κάπνισμα και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερη υγεία, επισήμανε ο πρόεδρος του Τμήματος Μαγνησίας και Σποράδων του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Πέτρος Σκάμπουρας. Οι εργαζόμενοι που ζήτησαν να κάνουν την εξέταση, είναι περισσότεροι από 60, που σημαίνει ότι η εξέταση θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να εξεταστούν όλοι.

Μοιράσου το άρθρο: