Εγκατέλειψε το σκύλο του στο αυτοκίνητο και το ζώο πέθανε από τη ζέστη
3 Ιούλ 2019
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
3 Ιούλ 2019

Κατερίνα Παπανάτσιου για τοποθετήσεις στελεχών Ν.Δ. περί πιστοληπτικής γραμμής

Μοιράσου το άρθρο:

H ΝΔ συνεχίζει να μην απαντάει με σαφήνεια για το πρόγραμμά της. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, τα στελέχη της εκφράζουν ανησυχητικές απόψεις και για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δηλώνουν πως θα προωθήσουν, εάν εκλεγούν, μία πιστοληπτική γραμμή. Προφανώς ή δεν έχουν διαβάσει ποτέ τι προβλέπει η συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ή εσκεμμένα αποκρύπτουν τις προθέσεις τους.

Είναι σαφές λοιπόν, από τη Συνθήκη του ΕΜΣ, πως το Συμβούλιο Διοικητών, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – μπορεί να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ»), όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής.

Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίζονται, τις τελευταίες μέρες, ότι θα αντλήσουν μεγάλο κομμάτι από το αποθεματικό των 34 δις, που μαζεύτηκε από τις θυσίες του Ελληνικού Λαού και που σήμερα επιστρέφει σε εκείνον, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, που ανέρχονται σε 34 δις, και το μείγμα πολιτικής της παρούσας Κυβέρνησης, κατάφερε να αποφύγει για τώρα και για το μέλλον, την πρόταση των Δανειστών και των υποστηρικτών τους για πιστοληπτική γραμμή.

Ας απαντήσει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, τι θέλει να πετύχει με τις δηλώσεις που εκφράζουν τα στελέχη της;

 

Μοιράσου το άρθρο: