Φωτιά σε αυτοκίνητο στη συνοικία Αγίων Αναργύρων
24 Ιούν 2019
ΤΕ Καρδίτσας: ΚΚΕ ισχυρό, η δύναμή σου την επόμενη μέρα
24 Ιούν 2019

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία στον Τομέα της Υγείας

Μοιράσου το άρθρο:

Από το γραφείο τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας αναφέρονται τα όσα έγιναν στον τομέα της υγείας από την κυβέρνηση, καθώς και το πρόγραμμα επισκέψεων των υποψήφιων βουλευτών.
«ΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ: 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΣΥ και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρισκόταν σε κατάρρευση, με δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων (σωρευτικά πάνω από 40%), χωρίς μόνιμες προσλήψεις για 5 χρόνια και με τον ΕΟΠΠΥ να έχει χρέη πάνω από 1 δις ευρώ σε ιδιώτες παρόχους.
ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ:Διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανασφάλιστων στην δημόσια υγεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, την ίδρυση νέων νοσοκομείων κ.ά.
ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ:
• Αύξηση γιατρών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας κατά 24% (από 58 που ήταν το 2015 σε 72 σήμερα)
• Την αύξηση του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού κατά 25%.
• Την ίδρυση δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην Καρδίτσα.
• Τη μετατροπή του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε Σύγχρονο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).
• Συμβάλαμε στην παράδοση και λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Ρεντίνας.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:
• Την περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
• Πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων (10.000 γιατροί – νοσηλευτές – λοιπό προσωπικό για το 2019 – 2022).
• Ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού του ΕΣΥ.
• Οι δαπάνες για την υγεία στο τέλος της τετραετίας να ανέρχονται στο 6% του ΑΕΠ, δηλαδή στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Το πρόγραμμα περιοδειών για το επόμενο διάστημα :
Δευτέρα 24/6/2019
Πρωί:
10:00 – 10:30 π.μ. θα επισκεφθούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
10:30 – 12:00 π.μ. το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
1:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
Απόγευμα:
1ο Κλιμάκιο με τους Υποψήφιους βουλευτές Αγόρη Κώστα και Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα θα περιοδεύσουν από τις 8:30 μ.μ. στα χωριά : Αστρίτσα, Ερμήτσι, Πασχαλίτσα και Κυψέλη.
2ο Κλιμάκιο με τους Υποψήφιους βουλευτές Βερίλλη Δομήνικο και Λάππα Σπύρο θα περιοδεύσουν από τις 8:30μ.μ. στα χωριά: Ρούσσο, Αμπελικό και Καλλίθηρο στις 9:30 στο κατάστημα “ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ”.
3ο Κλιμάκιο με τους Υποψήφιους βουλευτές Αντωνίου Ηλία και Βράντζα Παναγιώτα θα περιοδεύσουν από τις 8:30μ.μ στα χωριά: Ελληνόπυργος και Μαυρομάτι στις 9:30μ.μ. στο κατάστημα “Γ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΕΛΗΣ”.

Τρίτη 25/6/2019
Πρωί:
1ο κλιμάκιο με τον Υποψήφιο βουλευτή Αντωνίου Ηλία θα επισκεφθούν 10:00 – 12:00π.μ: Νομαρχία, ΕΛΤΑ, ΑΝ.ΚΑ, Κέντρο Γυναικών και ΤΟ.Μ.Υ.
2ο κλιμάκιο με τους Υποψήφιους βουλευτές Βράντζα Παναγιώτα και Λάππα Σπύρο θα επισκεφθούν 10:00 – 12:00π.μ.:Δήμο Καρδίτσας, ΙΚΑ, Πολυιατρεία, Τράπεζες.
3ο κλιμάκιο με τους Υποψήφιους βουλευτές Βερίλλη Δομήνικο και Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα θα επισκεφθούν 10:00 – 12:00 π.μ.: Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήματα Πανεπιστημίου και ΟΑΕΔ.
Απόγευμα:
1ο κλιμάκιο με τους Υποψήφιους βουλευτές Αγόρη Κώστα και Αντωνίου Ηλία θα περιοδεύσουν από τις 8:30μ.μ. στα χωριά: Άγιος Δημήτριος, Βλοχός, Κοσκινάς και Μεταμόρφωση
2ο κλιμάκιο με τους Υποψήφιους βουλευτές Βράντζα Παναγιώτα και Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα θα περιοδεύσουν από τις 8:30μ.μ στα χωριά: Άνω Κτημένη, Κάτω Κτημένη και Ανάβρα.
3ο κλιμάκιο με τους Υποψήφιους βουλευτές Βερίλλη Δομήνικο και Λάππα Σπύρο, θα περιοδεύσουν στα χωριά: Αρτεσιανό στις 8:30μ.μ στο κατάστημα “ΝΤΑΜΚΑΡΕΛΟΣ” και στην Καρδιτσομάγουλα στις 9:00 μ.μ στο κατάστημα “ΠΑΠΑΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ”.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Μοιράσου το άρθρο: