Η Νάνσυ Καπούλα απαντά στην Έλενα Αντωνοπούλου
21 Ιούν 2019
Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στη Σούρπη
21 Ιούν 2019

Μία Βολιώτισσα μεταξύ των επιτυχόντων του Διαγωνισμού Αστρονομίας Δημοτικού      

Μοιράσου το άρθρο:

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της δεύτερης και τελικής φάσης «ΥΠΑΤΙΑ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2019. Ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και η Βολιώτισσα Τσολάκη Ιωάννα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου Αισωνίας, η οποία μάλιστα είναι 3η κατά σειρά επιτυχίας και έτσι θα λάβει το 3ο βραβείο (χάλκινο μετάλλιο). Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω μαθήτρια φοίτησε φέτος με μεγάλη επιτυχία στην 1η τάξη της χειμερινής Σχολής Αστρονομίας που λειτουργεί η Εταιρεία από το 2011, και προήχθη στη 2η τάξη για το επόμενο έτος.

Ο εν λόγω διαγωνισμός έγινε την περασμένη Κυριακή, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Ματσάγγου), ανάμεσα στους 23 προσελθόντες μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων πέτυχαν οι 17. Μετά το διαγωνισμό η Εταιρεία παρέθεσε πλούσιο μπουφέ προς τους μαθητές και τους γονείς τους, με ποικίλα βολιώτικα εδέσματα, πίτες, αναψυκτικά, παγωτά κ.ά.

Να ενημερώσουμε ότι η πρώτη φάση «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» του διαγωνισμού, διενεργήθηκε την Κυριακή 19η Μαΐου μέσω διαδικτύου και πήραν μέρος 76 μαθητές και μαθήτριες. Από αυτούς ξεχώρισαν οι 32 καλύτεροι, οι οποίοι προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της περασμένης Κυριακής.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, στα πλαίσια του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνών Αστρονόμων, που διοργανώνει η Εταιρεία για δεύτερη φορά.

 

Μοιράσου το άρθρο: