Θερμή ανταπόκριση Βολιωτών στο κάλεσμα για βοήθεια δύο αδελφών
21 Ιούν 2019
Νεκρός 20χρονος στον Αγ. Στέφανο Βόλου
21 Ιούν 2019

Δικαστικοί υπάλληλοι προς υποψηφίους βουλευτές: Πάρτε θέση για το δικαστικό μέγαρο

Μοιράσου το άρθρο:

Με επιστολή της στους υποψήφιος βουλευτές του Νομού, η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Βόλου, Ιωάννα Παπαδημητρίου ζητά να πάρουν θέση για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που αποδίδεται δικαιοσύνη, το δικαστικό μέγαρο Βόλο.  Οι υπάλληλοι απαιτούν ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο όπως τονίζει η ίδια,

“Σε δύο εβδομάδες καλούμαστε να επιλέξουμε με την ψήφο μας το κόμμα η τα κόμματα και τους Βουλευτές που θα τους εμπιστευθούμε τις τύχες της Χώρας μας.Προσωπικά δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως από το αποτέλεσμα των εκλογών θα εξαρτηθεί το μέλλον της Ελλάδας .Ομως πάντοτε μπορούμε να συμβάλουμε έστω με ένα λιθαράκι ο καθένας μας στο να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για το κοινωνικό σύνολο το οποίο έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε

Απο τη θέση μου ως Πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου ζω καθημερινά τα προβλήματα των συναδέλφων μου, των δικαστικών λειτουργών ,των δικηγόρων και των συμπολιτών μας ,που προσέρχονται στο δικαστικό μέγαρο Βόλου ,το οποίο είναι κοινά παραδεκτό πως είναι ακατάλληλο πλέον για χρήση

Η θέση του συλλόγου μας για το κτιριακό είναι γνωστή εδώ και χρόνια .Η Μαγνησία δικαιούται ένα νέο δικαστικό μέγαρο.

Επανειλημμένα έχουμε γνωστοποιήσει σε φορείς αλλά και στους συμπολίτες μας ότι το παρόν δικαστικό μέγαρο έχει κηρυχθεί διατηρητέο από την 5η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, πράγμα που σημαίνει ότι η όψη του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντα χώρου απαγορεύεται να αλλοιωθούν.Δεν το λέμε εμείς .Το έχει πει το ΣτΕ με αποφάσεις του εδώ και χρόνια.

Οποιαδήποτε σκέψη για διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου και μόνο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Και ο λόγος είναι ότι δεν επαρκεί ο χώρος. Αυτό είναι που λείπει ο χώρος. Αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Διδακτική η παραβολή με τους πέντε άρτους και τα δυο ψάρια, αλλά όχι στην περίπτωση μας.

Στο σημείο αυτό θα αναφέρω μόνο ένα περιστατικό από τον μακροχρόνιο αγώνα μας. Σε μία συνεδρίαση της άτυπης επιτροπής που είχε συσταθεί από το Υπουργό Δικαιοσύνης και στην οποία μετείχα κι εγώ αλλά και ο προηγούμενος πρόεδρος του ΔΣΒ, είχε προταθεί από τον τότε γενικό γραμματέα να δοθεί ένα ποσό για “βελτίωση του παρόντος δικαστικού μεγάρου”, δηλαδή κουφώματα, πόρτες κλπ. Αρνηθήκαμε και οι δύο με το σκεπτικό ότι τα χρήματα αυτά που θα εκταμιευθούν από το ταμείο του κράτους δεν θα λύσουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Ειλικρινά δεν ξέρω πως να εξηγήσω το γεγονός ότι όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου σιωπούν μέχρι σήμερα .

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και όλους τους υποψηφίους βουλευτές να πάρουν θέση και όχι μόνο να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης αλλά και να αποτρέψουν τη σκέψη από το να γίνει πράξη, δηλαδή να ξοδευτούν άσκοπα χρήματα .

Εμείς λέμε πως η Μαγνησία αξίζει ένα νέο σύγχρονο και λειτουργικό δικαστικό μέγαρο. Δεν θα συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο.

Δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε το πού θα ανεγερθεί αυτό ή το αν θα αποχαρακτηρισθεί το υπάρχον και θα γίνουν προσθήκες στον προαύλιο χώρο .

Αυτή είναι δουλειά της Πολιτείας, την οποία οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στο κοινοβούλιο υπηρετούν.

Καλή θητεία λοιπόν από Σεπτέμβριο σε όλους και ας έχουν υπόψη ότι ο απολογισμός-για όλους μας-γίνεται- με την ολοκλήρωση της θητείας μας και το τι αφήνουμε πίσω μας παρακαταθήκη Πρωταρχικά από αγώνες και διεκδικήσεις και δευτερευόντως από επιτυχίες ή αποτυχίες”.

Μοιράσου το άρθρο: