Στη ρύθμιση των 120 δόσεων και η ΔΕΥΑΜΒ για να «μαζέψει» 3εκ. ευρώ οφειλές
11 Ιούν 2019
Ζήσης Μαμούρης: «Με γοργούς ρυθμούς η συνένωση του Π.Θ. με τα δύο ΤΕΙ»
11 Ιούν 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση του υπουργού Παιδείας στη Γεωπονική Σχολή

Μοιράσου το άρθρο:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα (11-6-2019) στο χώρο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου,  οι διοικητικοί υπάλληλοι του Π.Θ., φοιτητές και καθαρίστριες.
«Είμαστε εδώ εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων εργαζομένων και φοιτητών για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευσης. Πολιτική που συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα. Και δεν είναι περίεργο ότι στην ίδια εκδήλωση παραβρίσκονται εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων καθώς ο ένας δίνει τη σκυτάλη στον άλλον και υποβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση», δήλωσε ο Δημήτρης Μαριετάκης πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ. και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Όπως ανέφερε, επειδή το θέμα της εκδήλωση είναι «πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με ισχυρό παρών και δυναμικό μέλλον είναι το πανεπιστήμιο που οι φοιτητές δεν χρειάζεται να δώσουν χρήματα για να σπουδάσουν, πληρώνοντας ενοίκια, αναλώσιμα, μεταφορικά, σίτιση κλπ. Ούτε είναι το Πανεπιστήμιο επιχείρηση που θα πουλάει γνώση στους φοιτητές που θα τους θεωρεί πελάτες και ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός. Όπως ξέρετε υπάρχουν ήδη δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και θα μπουν δίδακτρα και στα προπτυχιακά.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Προσωπικού είπε ότι δεν είναι το Πανεπιστήμιο όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίες και θα ζουν μέσα στην εργασιακή ανασφάλεια, όπως συμβαίνει στο Π.Θ.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Σύλλογος, αν και είναι συμμετέχων στην ημερίδα, δεν έλαβε πρόσκληση και δεν ερωτήθηκε αν θέλει να συμμετάσχει, αλλά το πληροφορήθηκε την ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μοιράσου το άρθρο: