Βατό αλλά για καλά προετοιμασμένους μαθητές το θέμα των Ν. Ελληνικών
6 Ιούν 2019
Επιμελητήριο: Ημερίδα με θέμα “Η διαδικασία από το χωράφι στο ράφι”
6 Ιούν 2019

Αύξηση 30% του μαθητικού δυναμικού που επιλέγει τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Μειωμένες κατά 30% είναι οι εγγραφές μαθητών από τα Γυμνάσια στα Γενικά λύκεια της Μαγνησίας για την επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Την ίδια στιγμή, οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια παρουσιάζουν αντίστοιχη αύξηση, 30% επίσης.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι γονείς μαθητών της Γ’ Γυμνασίου για το που θα φοιτήσουν τα παιδιά τους από τη νέα χρονιά, διαπιστώθηκε ότι τη νέα χρονιά θα είναι αρκετά μειωμένος ο αριθμός αυτών που επέλεξαν τα Γενικά Λύκεια. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει 30% αύξηση των φοιτούντων στα ΕΠΑΛ και αντίστοιχη μείωση των μαθητών που θα ενταχθούν στα Γενικά.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην αύξηση των θέσεων στα Πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, αλλά και λόγω της δράσης της μαθητείας που εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα που εξασφαλίζει 9μηνη εργασία στους μαθητές των ΕΠΑΛ, όπως εξήγησε ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης.

Η χωροταξική κατανομή σύμφωνα με τον κ. Σσβελίδη πραγματοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καταργηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα στα Γενικά Λύκεια για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Βέβαια το γεγονός αυτό είναι άγνωστο εάν γίνει κατορθωτό, αφού υπάρχει μια συνεχής ροή μαθητών από τα Γενικά στα ΕΠΑΛ για τη νέα χρονιά. Ήδη φέτος σε σχέση με πέρυσι έχουν καταργηθεί δύο τμήματα συνολικά, σε περίπου 12 Λύκεια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Επίσης οι μαθητές της β’ Λύκείου έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν σχολείο και να πάνε είτε σε Γενικό, είτε σε ΕΠΑΛ και παρατηρείται μείωση αριθμού τμημάτων και στη Β’ Λυκείου των Γενικών.

 

Κατανομή Αποφοίτων Γυμνασίων στα  Γενικά  Λύκεια

 1ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται 1) Ανατολικά της Ιωλκού και Νότια της Γ. Δήμου και 2)Ανατολικά της Κύπρου και Βόρεια της Γ. Δήμου.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 83.

 

2ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 2ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν 1) οι απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου Βόλου με διεύθυνση κατοικίας στις συνοικίες Αναύρου και Αγ. Κωνσταντίνου και αυτών με διεύθυνση κατοικίας νότια της Ρήγα Φεραίου και 2) οι απόφοιτοι του 5ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Ανατολικά της Φιλελλήνων.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 74.

3ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν 1) οι απόφοιτοι του 3ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται νότια της Γ. Δήμου., 2) οι απόφοιτοι του 5ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Δυτικά της Φιλελλήνων.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 90.

4ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν οι απόφοιτοι του 10ου Γυμνασίου Βόλου καθώς και οι απόφοιτοι  του 4ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση βρίσκεται Δυτικά του ποταμού Κραυσίδωνα.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 95.

 

5ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 5ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν 1) οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Ανατολικά της Ιωλκού-Βόρεια της Γ. Δήμου και Δυτικά της Κύπρου και 2) οι απόφοιτοι του 6ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Ανατολικά της Ιωλκού 3) οι απόφοιτοι του Γυμνασίου Ιωλκού και 4) οι απόφοιτοι του 3ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται βόρεια της Γ. Δήμου.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 63.

6ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 6ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν 1) οι απόφοιτοι του 7ου Γυμνασίου Βόλου, 2) οι απόφοιτοι του 9ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Νότια της Στρ. Μακρυγιάννη, 3) και οι απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Κραυσίδωνα.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 88. 

7ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 7ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν 1) οι απόφοιτοι του 9ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Βόρεια της Στρ. Μακρυγιάννη και 2) οι απόφοιτοι του 6ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Δυτικά της Ιωλκού.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 61.

8ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 8ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν 1) οι απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου Βόλου με διεύθυνση κατοικίας στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας καθώς και αυτών με διεύθυνση κατοικίας βόρεια της Ρήγα Φεραίου  2) οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Βόλου με διεύθυνση κατοικίας στην Άλλη Μεριά και 3) οι απόφοιτοι του 8ου Γυμνασίου Βόλου.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 66.

1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας θα εγγραφούν οι απόφοιτοι του 1ου και του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 95.

2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας θα εγγραφούν οι απόφοιτοι του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Σύνολο μαθητών (Εκτιμώμενος αριθμός): 111.

Οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Γενικό Λύκειο, εγγράφονται στα αντίστοιχα ή πλησιέστερα Γενικά Λύκεια.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: