Παρουσίαση βιβλίου για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο
31 Μαΐ 2019
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ζωντανά στο Βόλο
31 Μαΐ 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικές και βουλευτικές εκλογές

Μοιράσου το άρθρο:

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους όσους με την ψήφο τους τίμησαν τους αγωνιστές οι οποίοι πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτιά μας. Ευχαριστεί ιδιαίτερα, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, ενιαία σε όλους τους δήμους, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές – περιφερειακές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.
Ιδιαίτερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά και έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο, μέσα σε ένα ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα, με σχεδόν ολοκληρωτικό αποκλεισμό των θέσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Δώσαμε αυτόν τον αγώνα πιστοί στις θέσεις μας, που εκπορεύονται από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και εξυπηρετούν μόνο το λαό.
Είχαμε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα το λαό της περιοχής μας για το ρόλο που θα παίξουν οι νέες δημοτικές αρχές, αν εκλεγούν αυτές πού συντάσσονται με τους αντεργατικούς, φοροληστρικούς νόμους και επιλογές της Κεντρικής Διοίκησης και όπως και μέχρι τώρα είναι έτοιμες να προσφέρουν «γη και ύδωρ» αλλά και αέρα στα μονοπωλιακά συμφέροντα, που θα κάνουν ακόμα πιο δυσβάσταχτη την ήδη δυσχερή θέση των λαϊκών νοικοκυριών. Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να υπερασπίζουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη δωρεάν και χωρίς όρους υγεία και μόρφωση του λαού, την υπεράσπιση και επανάκτηση δημοσίων χώρων, την ολόπλευρη ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού Αθλητισμού και Πολιτισμού και τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής, όπως κι αν εκφράζονται, από οποιονδήποτε και αν υπηρετούνται.
Η θέση όλων των άλλων παρατάξεων είναι δεδομένη υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, όπως και μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από το ποιο αστικό κόμμα υπηρετούν ή ποιο είναι στην κυβέρνηση και αυτό θα υπηρετήσουν και στη νέα θητεία στους δήμους όποιος και να βγει δήμαρχος την Κυριακή.
Πριν τις εκλογές είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει ότι η επιλογή στην κάλπη ήταν από τη μια μεριά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το ΚΚΕ και από την άλλη όλοι οι άλλοι μαζί.
Σήμερα μπροστά στον δεύτερο γύρο φαίνεται πόσο δίκιο είχαμε που λέγαμε ότι τα πολλά ψηφοδέλτια που κατέβασαν στις εκλογές ήταν για να παγιδεύσουν τους ψηφοφόρους και ότι στην συνέχεια θα σμίξουν για να μοιράσουν την εξουσία.
Στο δήμο Καρδίτσας άρχισαν οι προσκλήσεις από Αλεξάκο (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) προς Παπαλό (ΝΔ), ο Παπαλός διάλεξε Τσιάκο (ΝΔ), στη Λίμνη Πλαστήρα στελέχη της ΝΔ στηρίζουν Νάνο (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), στο Μουζάκι ο Καρύδας (ΝΔ) στηρίζει Στάθη (ΝΔ), η ΝΔ με δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Καρδίτσας ανακάλυψε ότι έχει και δικούς της υποψήφιους και τους στηρίζει (χωρίς να τους κατονομάζει), σε όλους τους δήμους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ωρύονται ότι είναι ανεξάρτητοι και θα δούμε και άλλα αυτές τις δυο μέρες.
Οι στηρίξεις έχουν αντάλλαγμα καρέκλες και αξιώματα, ό,τι δηλαδή κάνουν και τα κόμματά τους στη Βουλή και αυτό αποκαλύπτει ποια είναι η ταμπακιέρα. Σε όλους τους δήμους άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα και να βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα. Όλοι αυτοί λοιπόν, μέσα σε ένα κλίμα που αποπνέει μπόχα, ζητούν να τους ψηφίσετε στο δεύτερο γύρο. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχάσει κανείς και την ύπουλη προπαγάνδα σε βάρος των ψηφοδελτίων μας και των ψηφοφόρων μας, και ότι η ψήφος στις δημοτικές εκλογές επιβραβεύει και τις πολιτικές των κομμάτων των υποψηφίων και θα το χρησιμοποιήσουν ως στήριξη για να πάρουν νέα μέτρα.
Καθαρά και ξάστερα λέμε ότι η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο β’ γύρο των εκλογών, σε όλους του δήμους, είναι η αντίσταση στα όποια διλήμματα και η καταψήφιση και των δύο «μονομάχων» με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. άκυρη ή λευκή ψήφο). Να μην πέσει κανείς, για άλλη μια φορά, θύμα στην επικίνδυνη για το λαό λογική του «μικρότερου κακού» που πάντα καταλήγει σε ένα μεγαλύτερο.
Δεν είναι δυνατόν στη λογική αυτή να στηρίξουμε κάποιον από τους συνδυασμούς που έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο οι Δήμοι, όσο και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Δε θα ρίξουμε νερό στο μύλο των αντιλαϊκών τους πολιτικών. Συγχωροχάρτι από τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να πάρουν. Θα τα δώσουμε όλα για τα συμφέροντα του λαού μας, για να έχει το δικό του «μάτι» και «αυτί» μέσα στα δημοτικά συμβούλια, για να έχει μπροστά τις δικές του ανάγκες και διεκδικήσεις, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως μέσα σε όλους τους αγώνες οι οποίοι αναπτύχθηκαν στην περιοχή.
Μπροστά μας τώρα έχουμε και τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, όσα απομείνουν ή καινούργια που θα προκύψουν μετά τις αλλαγές που κάνει το κεφάλαιο στο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό του και στους σφουγκοκωλάριους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση των δήμων του νομού Καρδίτσας
Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων
Δήμου Καρδίτσας, Βασίλης Κρανιάς
Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Βασίλης Ελευθερίου
Δήμου Μουζακίου, Λάμπρος Γιώτης
Δήμου Παλαμά, Άρης Πολυγένης
Δήμου Σοφάδων, Ηλίας Στουρνάρας

Μοιράσου το άρθρο: