ΖΑΓΟΡΙΝ: Μεγαλώνοντας, Ανανεώνεται…. Αργυρό βραβείο τεχνολογικής καινοτομίας
29 Μαΐ 2019
Σοβαρός τραυματισμός 37χρονου εργάτη που έπεσε από σκαλωσιά
29 Μαΐ 2019

Ανακοίνωση της ΛΑΣ Ζαγοράς Μουρεσίου για το αποτέλεσμα των εκλογών και τη στάση της στο β’ γύρο των εκλογών

Μοιράσου το άρθρο:

Να ρίξουν άκυρο ή λευκό καλεί τους ψηφοφόρους της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου, στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου χαιρετίζει τους υποψηφίους και ψηφοφόρους της, όλους όσοι δώσαμε τη μάχη και συμβάλαμε στην ενίσχυση της.

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα, η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου έλαβε ποσοστό 11,27% και επανεκλέγει 2 Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο και δύο Κοινοτικούς  Συμβούλους, σε Ζαγορά και Πουρί.

Η δύναμη της Λαϊκής Συσπείρωσης θα κατατεθεί από σήμερα κιόλας, για την διεκδίκηση, την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας, σε κάθε χωριό, σε κάθε τόπο δουλειάς.

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα αξιοποιηθούν μαζί με άλλους αγωνιστές της περιοχής μας, για την διαμόρφωση όρων αντεπίθεσης του κινήματος απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ που υλοποιείται από την κεντρική εξουσία, την Περιφέρεια και τον Δήμο.

Η αντιπαράθεση των άλλων δύο συνδυασμών ακολούθησε πιστά την τακτική των κομμάτων τους, που εκφράστηκε μέσα από ψευτοεπιχειρήματα, πόλωση και εκβιαστικά διλήμματα. Δεν έλειψαν ρουσφέτια, ο ωμός εκβιασμός, οι ψεύτικες προσδοκίες, η λογική του μικρότερου κακού.

Αυτό που κυριάρχησε στις εκλογές για το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, αποτυπώνεται επίσης σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο: είναι η λογική των μειωμένων απαιτήσεων, σε πλατιά τμήματα του λαού μας. Πολλοί συνδημότες επέλεξαν με βαριά καρδιά, χωρίς ενθουσιασμό και το κυριότερο χωρίς προσδοκίες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο χωριό ή τη ζωή τους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όσα περισσότερα προβλήματα είχε το κάθε χωριό ξεχωριστά, που αφορούν την ίδια τη ζωή των κατοίκων, το εισόδημα τους, την ανυπαρξία έργων υποδομής, τόσο εγκλωβιζόταν περισσότερο στις ίδιες, δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές, αμφότερων των άλλων συνδυασμών.

Ακριβώς αυτό έγινε και σε πολιτικό επίπεδο στο Δήμο μας, με την διοχέτευση της δικαιολογημένης λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στις ίδιες αποτυχημένες επιλογές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η παράταξη της ΝΔ λαμβάνει πάνω από το 50% για τρίτη συνεχόμενη φορά, ενώ ο Δήμος μας παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης συνδέεται με την άνοδο των αγώνων. Την ικανότητα των συνδημοτών να κατανοούμε ότι η αλλαγή της ζωή μας, προς όφελος μας, περνάει μέσα από την ενεργητική συμμετοχή μας στο λαϊκό κίνημα σε κατεύθυνση αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική που καθορίζεται από το κέρδος των μονοπωλίων και εφαρμόζεται από τα κόμματα τους.

Συνεπώς είναι πολύ λογικό ότι δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανένα! Πολύ περισσότερο στους συνδυασμούς που πέρασαν στο Β γύρο των εκλογών, καθώς όπως αποδείξαμε σε όλη την προηγούμενη διάρκεια αλλά και την προεκλογική περίοδο η πολιτική τους είναι η ίδια, πέρα από ψευτοαντιπαραθέσεις και μικροσυμφέροντα. Για το λόγο αυτό θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας  με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (άκυρο ή λευκό) δηλώνοντας ότι θα βρουν απέναντι τους  σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές τους τη Λαϊκή Συσπείρωση!”

Μοιράσου το άρθρο: